Grevă fără vlagă în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii şi profesorii din Capitală au protestat mai mult formal, cu banderole şi semnale sonore. Activitatea lor s-a desfăşurat în condiţii aproape normale.Pensionarii din Gaalaţi au venit pentru a doua oară ca să protesteze în Bucureşti şi au adus cu ei lanţuri şi un sicriu.

Şi arhitectul-şef a ieşit să protesteze în faţa primăriei

Aproape 100 de cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au ieşit astăzi în faţa unităţii medicale ca să-şi strige nemulţumirile pentru aproximativ două ore. Activitatea spitalului nu a fost întreruptă, iar personalul medical care era de gardă şi-a făcut treaba.

Urgenţa a fost aglomerată ca de obicei, pacienţii au fost consultaţi şi doar cazurile uşoare au fost reprogramate.“Am primit o donaţie de 500 de euro de la o pacientă ca să putem cumpăra aţă chirurgicală, iar aseară am avut trei pacienţi în stare gravă internaţi pe care am fost nevoiţi să-i punem să-şi cumpere medicamente”, a declarat doctorul Florin Chirculescu, liderul Sindicatului “Dr.Ioan Cantacuzino”.

Activitatea spitalului nu a fost întreruptă pe timpul protestului, iar personalul medical care era de gardă şi-a făcut treaba. Urgenţa a fost aglomerată ca de obicei, pacienţii au fost consultaţi şi doar cazurile uşoare au fost reprogramate.

 “Am căzut când eram la câmp şi m-au adus la spital. Mi-au făcut consultaţii şi mi-au dat tratament şi oricum nu pot rămâne internată pentru că trebuie să ajung să dau de mâncare la animale”, a declarat Elena Cristea, o pacientă de 81 de ani.

Mihai Tăbăranu (54 de ani) din Târgovişte a fost internat astăzi şi urmează să fie operat.“Mi-au spus că trebuie să cumpăr un lichid care costă 300 de lei, iar eu am o pensie de 500 de lei”, a spus bărbatul.

Şi şoferii de ambulanţă au fos nevoiţi să lucreze ca într-o zi obişnuită de lucru. „Ambulanţa îşi desfăşoară astăzi lucrul la parametri normali. Am protestat însă purtând o banderolă albă pe braţul stâng şi un ecuson pe care scrie «protest» în piept.

De asemenea, în jurul orei 10.00, sirenele tuturor ambulanţelor au sunat timp de un minut“, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipului Bucureşti şi Ilfov, dr. Alis Grasu.

Profesorii absenţi au fost înlocuiţi

Şi profesorii ameninţaseră că astăzi chiulesc de la examenul de Bacalaureat, însă proba de competenţe lingvistice s-a desfăşurat în condiţii normale. Deşi la Colegiul „Gheorghe Şincai“ cele 20 de cadre didactice care ar fi trebuit să supravegheze liceenii nu s-au prezentat la examen, ei au fost înlocuiţi cu învăţători, profesori pensionari şi personal auxiliar de la alte şcoli din sectorul 4. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-a luat toate măsurile de precauţie ca proba la limbi străine să fie susţinută şi a prelungit data examinării până la 25 iunie, deşi iniţial probele trebuiau încheiate până în 4 iunie.

La Guvern au mers astăzi aproximativ 150 de pensionari, membri ai Asociaţiei Europensionarilor din Galaţi. Pensionarii gălăţeni s-au legat cu lanţuri şi au adus un sicriu pe care era trecut numele lui Emil Boc şi al preşedintelui Traian Băsescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite