Trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu va fi depus la Ateneul Român astăzi, în jurul orei 22.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul neînsufleţit al poetului Adrian Păunescu este depus la Uniunea Scriitorilor. Scriitorul va fi înmormântat mâine la Cimitirul Bellu din Capitală. Azi-dimineaţă au venit la Uniunea Scriitorilor, la priveghi, personalităţi ale culturii româneşti, precum Mircea Albulescu şi Răzvan Theodorescu, dar şi politicieni ca Adrian Năstase.

UPDATE Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu va fi mutat sâmbătă, în jurul orei 22.00, la Ateneul Român, au anunţat apropiaţi ai familiei. În prezent poetul se odihneşte la sediul Uniunii Scriitorilor din România.

"Adrian Păunescu a fost în felul lui unic pe pământ românesc"

La căpătâiul scriitorului şi politicianului Adrian Păunescu s-a aflat de dimineaţă fiica cea mică a acestuia, Ana Maria. De fiecare dată când cineva se apropia de ea să-i adreseze condoleanţe, fata izbucnea în lacrimi. „Era patriot, ceea ce în ziua de azi au uitat toţi”, i-a spus tinerei Ana Maria, o femeie îndurerată.



Actorul Mircea Albulescu a fost printre primii care au venit în acestă dimineaţă să-i aducă un ultim omagiu marelui scriitor. De asemenea, la catafalcul lui Adrian Păunescu a sosit azi-dimineaţă şi academicianul Răzvan Theodorescu“ care a păstrat un moment de reculegere. „Ne despărţim de un mare patriot român, mare poet”, a menţionat, trist, academicianul.



Adrian Năstase: „M-aş fi bucurat ca ziua înmormântării lui Adrian Păunescu să fie zi de doliu naţional”

Coroanele de flori au continuat să vină în cursul dimineţii din partea personalităţilor române, dar şi a instituţiilor statului român. Preşedintele Traian Băsescu a trimis o coroană de garoafe, la fel şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Pe coroana trimisă de Federaţia Naţională a Revoluţionarilor Români scria: „Drum bun, Adrian, către îngeri!”



Adrian Năstase, prezent şi el azi-dimineaţă la catafalcul lui Adrian Păunescu, a declarat, după un moment de reculegere: „M-aş fi bucurat ca ziua înmormântării lui Adrian Păunescu să fie zi de doliu naţional. Mă gândeam de dimineaţă dacă zeii din Olimp puneau să trăiască printre oameni şi geniile şi probabil că fac acest lucru din când în când. Adrian Păunescu a venit să stea o vreme printre noi, dar, din păcate, nu am ştiut să-l preţuim aşa cum trebuie. Învăţăm acum, se pare, să citim în sufletul lui din poeziile pe care le-a scris. Am pierdut un prieten, dar sunt convins că rămâne alături de noi”.

Bucureşti: Priveghi Adrian Păunescu
Bucureşti: Priveghi Adrian Păunescu
Bucureşti: Priveghi Adrian Păunescu
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite