Dan Chitic: "Eu chiar am luat-o de la Băsescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a făcut ocolul televiziunilor, avocatul Dan Chitic, cel care susţine că a încasat, vineri, un pumn de la preşedintele Traian Băsescu doreşte să reintre în anonimat, pentru a evita eventuale "presiuni". Acesta a discutat cu „Adevărul de Seară” şi susţine în continuare că a fost lovit, dar îi este teamă deja de presiuni.

A stârnit ecouri după ce a povestit cum şeful statului l-a lovit în gură, cu „o directă de dreapta", iar acum este gata să le pună capac de frica unor presiuni. Conştient probabil de amploarea pe care a luat-o acest scandal, Dan Chitic susţine că nu a fost ameninţat sau avertizat în vreun fel să-şi ţină gura, şi nici nu se gândeşte să ajungă până în instanţă cu acuzaţiile. „În principiu nu voi merge mai departe. Sper să nu existe presiuni asupra mea, altfel...", a lăsat loc de interpretare avocatul. Acesta ne-a mai mărturisit că de la început nu şi-a dorit să facă multă gălăgie pe seama incidentului, şi că martorii care s-au sustras ulterior de la declaraţii, au fost şi cei care au relatat pentru mass media întâmplarea. Dar şi faptul că mediatizarea nu i-a adus niciun fel de câştig. Ba din contră. „Cine se mai îndoia de veridicitatea primului clip ... se va îndoi şi acum. Mai puţin cunoscuţii mei, prietenii mei, care ştiu că nu aş fi în stare să inventez aşa ceva pentru publicitate efemeră. Eu le văd mai degrabă ca pe nişte deservicii toată tevatura asta. Valoarea incidentului are o semnificaţie pentru mass media, dar va trece rapid şi asta, şi va rămâne istorie. La fel cum vreau să rămân şi eu, în anonimatul care m-a consacrat", ne-a mai spus Chitic.

image

Pornind de la ultimele scandaluri din România, Eugen Chelemen se întreabă: "Să fie săltat şi Băsescu?"

Mai în glumă, mai în serios, avocatul şi-a adus aminte de înregistrarea de pe YouTube, unde un câine, pe nume Freddy, refuză să mănânce când îl aude pe stăpân zicând „Ia de la Băsescu!", şi face o paralelă cu pumnul încasat: „Eu chiar am luat-o de la Băsescu!"

„Băsescu i-a tras soţului meu un dos de palmă peste gură"
Avocatul Chitic se gândeşte să depună plângere împotriva lui Băsescu

Băsescu, recidivist

Avocatul bucureştean a refăcut traseul incidentului pentru „Adevărul de Seară”: „Mă plimbam pe aleea dintre restaurantul Cireşica şi vila Uniunii Scriitorilor cu soţia mea. Preşedintele ieşea de la Cireşica în acel moment. A luat-o prin dreapta maşinii, a deschis portiera pentru a intra soţia, după care a trecut prin spatele maşinii şi a deschis uşa, să intre. L-am văzut şi i-am strigat: «Să-ţi fie ruşine!». Preşedintele a ripostat şi mi-a zis: «De ce să îmi fie ruşine, dobitocule?» Eu i-am răspuns: «Pentru ce aţi făcut cu ţara asta». În acel moment, preşedintele a strigat la mine: «Eşti un dobitoc!», iar eu i-am răspuns: «Da, sunt un dobitoc că te-am votat prima oară». Replica lui a fost: «Eşti un dobitoc pentru că nu m-ai votat şi a doua oară». S-a uitat fix în ochii mei, iar apoi mi-a dat un dos de palmă fix în gură. S-a întors la maşină şi a plecat imediat. Doi SPP-işti au venit imediat către mine şi m-au imobilizat. Şi-au făcut meseria şi au plecat civilizat".

Aceasta nu este prima acuzaţie de agresiune care i se atribuie preşedintelui Traian Băsescu. În 2003, pe vremea când era primar al Capitalei, aflat într-un control în Piaţa crângaşi, acesta l-a lovit pe un arab cu capul în gură. Incidentul a fost confirmat de mai mulţi reporteri prezenţi acolo. Iar în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009 a fost acuzat că a lovit cu dosul palmei peste faţă un copil, fiind difuzat şi un filmuleţ cu acest incident.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite