Cine este şeful vămilor, pus sub urmărire de DNA pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Radu Mărginean (50 de ani) este căsătorit şi are un copil. Este vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor de la 3 februarie 2009. Mărginean a fost demis din funcţie prin decizie a premierului Emil Boc. 

Înainte a fost director adjunct la Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale, iar între 2001 şi 2005 a fost şeful Biroului Vamal Oradea.

Înainte de a lucra ca vameş, Mărginean a fost inginer la întreprinderea „Înfrăţirea“ din Oradea şi inginer stagier la Combinatul Metalurgic Câmpia Turzii. 

EXCLUSIV Procurorii DNA: Şpaga de la Halmeu - bani pentru partid

Lista completă a poliţiştilor şi vameşilor reţinuţi până acum de la vămile de vest. 45 de persoane reţinute, cinci cercetaţi în libertate

Apropiat al lui Blaga 

Numele lui a fost asociat în presă cu cel al fostului ministru de inerne, Vasile Blaga. Marginean a fost adjunctul lui Blaga pe când acesta era şef al Direcţiei Regionale Vamale Oradea.

Potrivit ultimei declaraţiei de avere, întocmită în 2008, Mărginean deţine două apartamente în Oradea şi în coproprietate un teren intravilan de 12.800 metri pătraţi în localitatea Biharia. În 2007 a înstrăinat un teren pe care a încasat 67.000 de lei şi a cumpărat bijuterii în valoare de 6.500 de euro.

Primii 15 poliţişti de frontieră şi vameşi de la Moraviţa, arestaţi preventiv

Tarifele poliţiştilor şpăgari de la vămile cu Serbia: un euro cartuşul de ţigări, 50 de euro, baxul

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite