Bucureşti: Bătrâna care ţinea câini în garsonieră, caz social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După scoaterea celor 21 de câini flămânzi şi bolnavi din locuinţa Vasilicăi Petroşescu, la sesizarea „Adevărului de Seară“, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au discutat şi cu femeia care stă în cartierul Colentina şi care va beneficia de servicii de asistenţă socială şi medicală.

CITEŞTE ŞI: Teroare în bloc: 21 de câini într-o garsonieră!

„În garsoniera în care locuieşte, doamna Vasilica erau găzduiţi, de milă,  21 de câini, care nu erau deparazitaţi intern şi extern, nu ieşiseră niciodată
din locuinţă şi mâncau coji de pâine sau coji de cartofi“, a fost una dintre concluziile echipelor de la Primăria Sectorului 2.

Ei au mai constatat că mirosul pestilenţial îi adusese la disperare pe vecinii de bloc care nu reuşeau să o convingă să elibereze sau să îngrijească animalele.

Poliţiştii Comunitari şi veterinarii au preluat cei 21 de câini care au fost duşi în adăpostul special amenajat care aparţine de Primăria Sectorului 2.

Femeia a recunoscut că nu-şi permite să castreze sau să le acorde o altă îngrijire animalelor aşa că va renunţa la ideea de a mai aduce câini în locuinţă. 

În urma anchetei efectuate de asistenţii sociali la domiciliul femeii, s-a stabilit că aceasta a fost casieră la Metrorex şi a rămas văduvă în urmă cu 20 de ani, fără să aibă copii. Singurele rude mai apropiate erau doi nepoţi de la o soră, dar a pierdut legătura şi cu aceştia de mult timp.

„Din păcate, doamna Vasilica a întocmit în urmă cu 15 ani un contract de vânzare - cumpărare cu clauză de întreţinere şi uzufruct viager cu o familie, dar singurul sprijin venit din partea lor a constat în a i se plăti uneori restanţele la întreţinere“, au mai spus cei de la primărie.

Întrucât bătrâna are venituri mici, asistenţii sociali au decis ca aceasta să beneficieze de asistenţă şi protecţie socială, inclusiv de serviciile unui îngrijitor acreditat la domiciliu şi de serviciile periodice ale Ambulanţei Sociale a Primăriei care îi va monitoriza starea de sănătate. 

 

 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite