Teroare în bloc: 21 de câini într-o garsonieră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc din cartierul Colentina trăiesc de ani buni alături de un focar de infecţie întreţinut de o vecină care creşte câini în garsonieră. Poliţia Comunitară Sector 2 şi hingherii au scos ieri 21 de câini din locuinţa Vasilicăi Petroşescu. Animalele erau pline de răni şi nu se puteau mişca, pentru că nu fuseseră scoase afară niciodată.

Vezi aici FOTOGALERIE

Sâmbătă noapte a fost revoluţie în blocul 24 de pe strada Răscoalei 1907. Majoritatea locatarilor au ieşit pe scara imobilului ca să rezolve odată pentru totdeauna problema câinilor din garsoniera Vasilicăi Petroşescu, vecina de la etajul cinci. „E o nenorocire! Locuinţa e plină de urină şi fecalele animalelor nespălate şi nevaccinate care ţipă toată noaptea“, a spus Gabriel Niţă, care locuieşte de 15 ani în garsoniera situată sub cea al femeii.

Bărbatul este disperat întrucât mizeria de la câini a ajuns şi în casa lui. Pe tavan se vede cum s-au prelins urina animalelor. „Ne îmbolnăvim de la infecţia de acolo. Dacă îi spunem ceva, ne înjură şi ne blestemă“, a spus şi Natalia Neculăescu, o altă locatară.

Reclamaţii ignorate
Oamenii au transmis de-a lungul anilor zeci de reclamaţii la autorităţi, dar nimeni nu le-au rezolvat problema. Ei au descris faptul că una dintre vecine a strâns în casă peste 20 de câini şi că mirosul care iese din garsoniera Vasilicăi Petroşescu s-a răspândit la toate etajele.

Ei nu mai suportă schelălăielile care se aud zi şi noapte de la câinii ţinuţi prizonieri, bolnavi şi fără hrană, iar oamenii se tem că se vor îmbolnăvi atât ei, dar mai ales copiii lor. Astfel, locatarii au trimis adrese la primărie, la Ministerul Sănătăţii, la Garda de Mediu şi au chemat şi Poliţia prin 112, dar fără rezultat. „La unele sesizări, ne-au trimis doar nişte legi pe care să le citim. Eu dacă intru în casa ei, poliţia vine şi mă leagă, dar pe noi legea nu ne ajută cu nimic! Ce legi avem în ţara asta?“, au spus oamenii indignaţi.

Stăpâna, incoerentă
Ieri, câţiva locatari au reuşit să o convingă pe femeie să scoată câţiva dintre câini. Pline de râie, înfometate şi speriate, animalele abia dacă se târau ca să se ascundă prin subsolul blocului sau în curtea din faţa scării. Când au văzut ce focar de infecţie există în garsoniera Vasilicăi Petroşescu, vecinii au turnat doi litri de clor pe pragul locuinţei transformate în adăpost pentru câini, dar mirosul greu persistă şi acum. Echipajul de la Poliţia Comunitară Sector 2, contactat de redactorii “Adevărul de Seară”, a reuşit să scoată şi restul câinilor.

170 de semnături pentru petiţia „Interzicerea creşterii câinilor la bloc”
Site-ul www.petitieonline.ro este locul unde, de doi ani încoace, românii care au avut experienţe asemănătoare celor din cartierul bucureştean Colentina îşi varsă oful. Astfel, 170 de reclamaţii şi tot atâtea semnături s-au adunat pe această pagină web.

„Un individ din blocul meu mă terorizează de mai mulţi ani cu un câine care latră tot timpul, la orice oră din zi sau noapte, pe casa scării sau în faţa blocului, sub geamul meu, pe domeniul public, fiind lăsat fără supraveghere”, a scris Eugen Bulai, primul semnatar al petiţiei „Interzicerea creşterii câinilor la bloc şi în vecinătatea blocurilor”. Mihaela Antin a subscris şi ea luna aceasta:

„Sunt nerăbdătoare să apară o lege clară legat de creşterea câinilor la bloc! Nu se mai poate! Cei care deţin câini sunt agresivi şi ei, mai ceva ca patrupedele lor! Am în scară, pe fiecare palier, câte două familii cu câte doi câini, iar unul de la etajul patru are un câine cât un măgar! Cel mai mult mă deranjează vecina de lângă mine, care îşi lasă patrupedele pe scară, în întâmpinarea <tăticului> sau a <fratelui>, şi latră, latră, latră! Şi, nu în ultimul rând, nici unul dintre cei care au câini nu le adună mizeria când ies cu ei afară!”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite