Vezi cum arată blocul feliat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea cu cinci etaje de pe strada Câmpineanu reuşeşte să atragă toate privirile trecătorilor prin forma sa ciudată.Persoanele care trec prin centrul Capitalei se opresc de multe ori din drum şi se întreabă dacă în această cladire cu forma inedită locuiesc persoane.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Blocul de la numărul 13 a devenit o vedetă în cartier prin forma sa cel puţin ciudată. Locuitorii se opresc să admire clădirea, sau mai bine zis să înţeleagă arhitectura sa ciudată.

Mai citeşte şi:

Cel mai ieftin apartament nou, 20.000 de euro

Văzută chiar din faţă, blocul pare că face parte doar din decorul unui film, nicidecum că este o clădire cu apartamente. Forma sa de trunchi de piramidă a fost dezvăluită, după ce imobilul lipit de acest bloc a fost demolat. 

image

Acum, toţi bucureştenii se întreabă dacă ferestrele din margine sunt din casele oamenilor sau sunt false. „Dacă această clădire era puţin mai colorată, ziceam că mă aflu pe un platou de filmare, nicidecum în Bucureşti “, a spus Ana-Maria Mirea, în vârstă de 23 de ani. În partea dreaptă a clădirii stă lipit Hotelul Continental, care nu dezvăluie în întregime strucutura arhitecturală a blocului. „N-am mai văzut o clădire aşa de ciudată, zici că e un panou mare“, a spus Raluca, care trecea de dimineaţă prin zonă. Chiar şi cei care locuiesc aici sunt surprinşi de forma sa. „Nu pot să cred că această clădire a fost construită în acest stil“, a spus Claudia Dobroiu, cea care administrează blocul.

 Cea mai mică cameră, măsurată cu braţele

Clădirea, în schimb, nu ascunde doar o formă ciudată, ci poartă istoria ultimilor 90 de ani, timp în care a găzduit sute de persoane. Pereţii săi, chiar dacă par foarte subţiri şi fragili, sunt martori la schimbările pe care Capitala le-a avut în aproape un secol. „Este construit în anul 1920, dar nu cred că a fost valorificată la justa sa valoare“, a adăugat Claudia. Încă de la intrarea în clădire simţi că păşeşti într-o clădire din perioada de glorie a Bucureştiului.

Apartamentele din această clădire au forma la fel de neobişnuită ca şi întreg imobilul.Unele sunt cu trei camere, altele cu două, dar stilul architectural a fost păstrat în fiecare dintre ele. Acestea sunt destul de strâmte, fiecare având o formă diferită. Bucătăria în cazul Claudiei, baie sau debara pentru alţi locuitori, este de departe cea mai mică cameră din casă. „ Are forma unei felii de caşcaval“, a spus ea glumind.

Lăţimea acestei cămăruţe poate fi măsurată chiar cu braţele, deoarece până şi un copil de 12 ani poate să atingă, în acelaşi timp, cu mâinile pereţii opuşi. Dormitorul are forma unui pentagon, iar sufrageria forma unui trapez. „Nu este chiar aşa de ciudat precum se vede de afară, dar nici excepţional“, a adăugat Claudia.

Plimbarea printre camerele din apartamentele comandate te face să te simţi ca într-un labirint, dar cu toate acestea, spaţiul este cochet. „Eu locuiesc aici de mai bine de 20 de ani, dar blocul a fost naţionalizat şi nu am putut să fac nimic zece ani pentru a mă muta în altă parte“, a mărturisit administratora blocului.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite