Amelia a intrat pe mâna medicilor austrieci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana, care se află la Viena de  joia trecută, a făcut astăzi primul set de analize şi investigaţii. Ea speră ca medicii străini să-i spună cu ce a fost infectată pentru că analizele din România au ieşit curate,  ea neştiind nici acum de ce a stat în comă şi a fost la un pas de moarte. Alţi opt pacienţ, care au plecat mai bolnavi din CF2 decât au venit, îi acuză pe medici de neglijenţă sau de lipsă de profesi

Mai citiţi:

EXCLUSIV: Soprana Amelia Antoniu: "Nu mai pun niciodată piciorul în spitalele din România"

Amelia Antoniu este din nou internată în spital. Soţul solistei: "Se vrea muşamalizarea cazului"

Drama sopranei de la Operetă: a vrut să fie mamă, medicii au băgat-o în comă

Amelia Antoniu (36 de ani), prim-solista Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian", a fost consultată astăzi de medicii austrieci. „Deocamdată i s-a făcut un set de analize la sînge şi în funcţie de rezultate medicii vor decide ce alte investigaţii medicale urmează", a spus azi-dimineaţă Nicolae Gamenţ Antoniu, soţul artistei. Pacienta se află încă de joi la Viena iar vineri a făcut investigaţii ORL. „Va putea cânta cu singuranţă în toamnă. Ea face deja exerciţii vocale şi vocea se va reface", a mai spus soţul sopranei.

Amelia a declarat în urmă cu săptămână că vrea să apeleze la ajutorul medicilor străini pentru că nu mai are încredere în sistemul medical românesc. „Am mers la CF2 la data de 19 aprilie pentru a mi se cauteriza o rană pe colul uterin şi am plecat de acolo cu septicemie şi am intrat în comă. Cel mai grav este că nu ştiu nici acum ce am", a declarat Amelia pentru „Adevărul de Seară".

Ea crede că ar putea fi două cauze ale infecţiei. „Ori ustesilele de unică folosinţă au fost infectate, pentru că au fost ambalate în condiţii improprii, ori înaintea mea a avut loc o intervenţie pe o rană cu puroi şi atunci sala ar fi trebuit dezinfectată şi nu ar mai fi trebuit să fie folosită timp de 24 de ore", crede artista.

Trei cazuri, un singur focar

Supoziţiile Ameliei au căpătat sens când un o altă pacientă, Geanina Igna, în vârstă de 39 de ani, a povestit familiei Ameliei calvarul prin care a trecut în acelaşi spital. Ea a mers la CF2 la data de 12 aprilie cu un fibrom uterin şi un chist ovarian. "După operaţie am făcut febră, iar infecţia a început să erupă.Ţâşnea puroiul din mine ", a spus Geanina.

Femeia a fost din nou operată şi i s-a îndepărtat uterul şi colul uterin. Intervenţia chirurgicală a avut loc pe 19 aprilie, cu câteva ore înainte de a intra Amelia în sala respectivă, în condiţiile în care sala nu ar fi trebuit să fie folosită timp de 24 de ore. După Amelia a mai intrat în aceeaşi sală o altă pacientă, Alice Preda, care a suferit o intervenţie chirurgicală minoră.

Şi ea a fost infectată, a intrat în şoc septic şi apoi în comă. Amelia şi Alice au fost internate împreună la Spitalul Universitar de Urgenţă (SUUB), unde au stat în comă în aceeaşi cameră. „Eu am depus deja o plângere penală în numele soţiei mele împotriva celor care vor fi găsiţi vinovaţi pentru această situaţie. Urmează ca Alice Preda să depună plângere mâine şi apoi să depună plângere şi Geanina. Eu le voi reprezenta şi pe cele două femei iar cazul va fi mai puternic pentru că una dintre ele este chiar cauza a ceea ce s-a întâmplat", a mai spus soţul Ameliei, care este avocat.

Infecţie fără sfârşit

Starea celorlalte două paciente nu s-a ameliorat nici acum. Alice se află în continuare la SUUB dar pentru că a stat o perioadă mai lungă în comă nu poate încă să meargă. În urma infecţiei contractate la CF2, ea nu va mai putea avea copii, aparatul reproducător fiindu-i extirpat.
Geanina Igna, pacienta care pare că a provocat valul de infecţii, se află şi acum într-o stare critică.

„După operaţia din 19 aprilie, medicii de la CF2 au trimis-o la Spitalul Floreasca. Cei de acolo au externat-o pe 21 mai, cu toate că din ea curge în continare puroi, după ce ne-au văzut discutând cu familia Ameliei. Acum încercăm să găsim un spital care să o interneze pentru că abia se mai ţine pe picioare", a declarat azi-dimineaţă, pentru Adevărul de Seară, soţul Geaninei.

Numărul cazurilor de infecţie de la CF 2 creşte de la zi la zi. Asfel, Marius şi Ioana Răducu şi-au pierdut copilul în acelaşi spital, în urmă cu două luni, imediat după ce a fost născut contractând o infecţie necunoscută. O altă pacientă, care, ironic, este medic, suferă din cauza unei infecţii luate din acest spital de mai bine de un an. Mariana Iancu, Simona Sheck, Adina Belu şi Mariana Iancu, sunt alte paciente care acuză personalul medical de la CF2 de neglijenţă sau de lipsă de profesionalism. Toţi cei nouă pacienţi au procese sau au de gând să dea în judecată spitalul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite