Ambasadorii Spaniei şi Olandei, sub semnul caracatiţei Paul GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară“ vă prezintă ce planuri şi-au făcut Tanya van Gool şi Estanislao de Grandes Pascual, ambasadorii celor două ţări la Bucureşti, pentru confruntarea istorică dintre cele două echipe.

VEZI AICI IMAGINI CU CEI DOI DIPLOMAŢI CARE AŞTEAPTĂ ISTORICA FINALĂ A CAMPIONATULUI MONDIAL

„Cea mai bună echipă să câştige“,  sunt de părere cei doi ambasadori care mâine seară vor urmări de la ora 21.20, marea finală dintre Olanda şi Spania, meciul care închide Campionatul Mondial de Fotbal FIFA 2010.

Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, Tanya van Gool şi-a făcut rezervare la cafeneaua „Van Gogh“, unde va fi alături de prieteni.„Este un loc unde avem întâlniri de afaceri lunare şi mergem regulat acolo, iar mâine este un eveniment special. Şi românii sunt bineveniţi“, a declarat aceasta.

image

În schimb, ambasadorul Spaniei, Estanislao de Grandes Pascual îşi va susţine echipa în faţa televizorului de la reşedinţa din Capitală. Va fi şi el alături de invitaţi precum ambasadorii Germaniei, Serbiei, dar şi cel din Qatar şi Uruguay, dar şi de mulţi prieteni. Şi pentru ca momentul să fie cât mai familiar, diplomatul va pregăti oaspeţilor o mâncare tradiţională.

Ambele echipe sunt bune

Cei doi diplomaţi au ezitat să dea un pronostic exact pentru finala de mâine seară deoarece Campionatul Mondial a avut rezultate imprevizibile. „Sunt stiluri diferite de joc, dar sunt sigură că va fi un meci frumos. Spaniolii joacă bine şi dacă vor câştiga vor merita victoria“, a declarat Tanya van Gool.

„Prefer să nu dau un pronostic deoarece consider că poartă ghinion“, a mai spus ambasadoarea.

Singurul care s-a încumetat să dea un posibil scor final a fost Estanislao de Grandes Pascual care  crede şi speră ca ibericii să câştige meciul cu 3 la 1.„Va fi un meci dificil, dar trăiesc cu impresia că vom învinge“, a spus diplomatul.

Un suporter înfocat este fiul său, Alvaro, în vârstă de 12 ani care poartă un tricou cu însemnele Spaniei şi cu semnăturile celor mai buni fotbalişti iberici şi care are şi o caracatiţă din pluş, un fel de replică a lui Paul care a prevăzut că Spania va fi campioana mondială la fotbal.

„Caracatiţa Paul a dat deja echipa câştigătoare şi îmi va părea rău pentru Olanda dacă va pierde, dar jocul fotbaliştilor noştri s-a îmbunătăţit mult. Să-i lăsăm pe cei mai buni să câştige“, a mai declarat Estanislao de Grandes Pascual.

Telefon după meci

În schimb, ambasadoarea Olandei nu crede în previziunile caracatiţei Paul. Cei doi diplomaţi au mai spus că vor trăi cu emoţie meciul de mâine seară, dar vor petrece în cinstea echipelor indiferent care va fi campioana mondială. După meci, Estanislao de Grandes Pascual a dezvăluit că îi va telefona Tanyei van Gool pentru a-i transmite fie felicitări, fie încurajări pentru pierderea titlului.

CITEŞTE ŞI:

La ce terasă vedem finala de la Mondiale

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite