Bucureştenii se feresc să intervină între doi soţi care se ceartă pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Asociaţiei No Abuse care militează pentru prevenirea violenţei în familie au constatat astăzi că în timpul reproducerii unei scene violente dintre doi soţi care se ceartă pe stradă, s-a reuşit atragerea atenţiei trecatorilor, dar, niciunul dintre ei nu a intervenit.

Scenă violentă la fântâna de la Universitate de Ziua Internaţională împotriva violenţei asupra femeilor

De ziua internaţională a luptei împotriva violenţei asupra femeilor, doi studenţi la actorie au reprezentat un portret de familie. Ei au arătat în acest fel ce se întâmpla astăzi într-o familie din România şi au mimat o ceartă între doi soţi, scenă care a avut loc în zona Universităţii.

„Scopul prezentării acestei scene violente în stradă a fost de a-i face pe oameni să conştientizeze că violenţa domestică ne priveşte pe noi toţi“, a spus Mirela Ţincu, preşedintele Asociaţiei No Abuse.

Psihologul Asociaţiei, Siviu Ioniţă, a fost cel care a pus punct scenei violente: „Am intervenit în acel moment pentru că violenţa devenise fizică, iar oamenii treceau pe lângă ei. Nu a intervenit nimeni. De obicei, in scenele de violenţă din familie nu intervine nimeni: vecinii, trecătorii sau Poliţia. Noi am adus acest fenomen în stradă tocmai pentru a arăta că, deşi ştim fenomenul, toată lumea închide ochii, iar oamenii se gândesc „e treaba lor",  „e familia lor“".

„Pumnii mei minte nu are“, deşi am studii superioare

Tot astăzi, elevii de la Liceul „Lucian Blaga“ şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ au dansat pe melodia lui Pink, „Family Portrait“.

Elevii au dansat la evenimentul organizat de No Abuse
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite