Scenă violentă la fântâna de la Universitate de Ziua Internaţională împotriva violenţei asupra femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a marca ziua de 25 noiembrie, Ziua Internaţională împotriva violenţei asupra femeilor, Asociaţia „No Abuse“ organizează mâine un eveniment la care va fi prezentată o poveste ce va înfăţişa o scenă violentă prin care se doreşte atragerea atenţiei asupra gravităţii acestui fenomen.

„Pumnii mei minte nu are“, deşi am studii superioare

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei, în 2009, 45 de femei au murit din cauza violenţei in familie. Din totalul victimelor, preponderente sunt cele de sex feminin din grupele de vârstă 0-14, 25-35, 35-45 ani, acestea reprezentând 17,69%, 14,25%, 14,16% din totalul victimelor violenţei în familie.

Anul trecut, 30,09% din victimele violenţei în familie de sex feminin au declarat că au suferit o agresiune zilnică şi 26,46 % au suferit o agresiune săptămânală.

Povestea va fi prezentată după-amiază la fântâna de la Universitate, aflată în faţa Facultăţii de Arhitecturăşi va înfăţişa o scenă violentă care va atrage atenţia asupra gravităţii acestui fenomen.

Şi poliţia face campanie împotriva violenţei

Evenimentul „Nu da, dăruieşte!” va avea loc mâine la Colegiul Naţional Matei Basarab pentru a marca începutul campaniei „16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii”.

Ideea campaniei este să atragă atenţia la nivel local, naţional şi global asupra diferitelor forme de violenţă cu care se confruntă femeile, subliniind că violenţa este o încălcare a drepturilor omului.

La evenimentul organizat în cadrul Colegiului Naţional Matei Basarab vor participa toţi elevii claselor a XII-a, invitat special fiind actriţa Daniela Nane.

La finalul dezbaterilor, ca element de noutate, poliţistele din cadrul ICPC vor înmâna băieţilor din liceu sute de flori pe care aceştia, la rândul lor, le vor dărui femeilor dragi din viaţa lor – colege, prietene, profesoare, mame.

Acţiuni similare vor avea loc mâine în diverse zone (centre comerciale, gări, instituţii, etc.) din alte 15 judeţe ale ţării.

Toate florile pe care poliţistele din cadrul structurilor de prevenire le vor oferi bărbaţilor vor fi însoţite de mesajul „Violenţa asupra femeii ne răneşte pe toţi. Nu fi indiferent! Nepăsarea poate ucide!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite