După ce a jignit femeile, Becali din nou sancționat pentru discriminare! L-a făcut "handicapat" pe un ziarist!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali a primit un avertisment din partea Consiliul de Combatere a Discriminării în urma unei sesizări făcute de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Cirește despre alte "derapaje" verbale ale lui Gigi Becali: AUDIO Chiulangiul Europei/ Gigi Becali despre absenţele record din Parlamentul European: „Mă doare -n …de chestia asta”

Gigi Becali, executat silit pentru declaraţia "Femeia care înşală este curvă"

Becali s-a supărat pe Sergiu Nicolaescu după ce i-a propus un rol într-un film: "Băi, ești nebun ? Ai înnebunit la bibilică ?"

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancţionat recent cu avertisment pe europarlamentarul George Becali, în urma unei sesizări a Institutului pentru Politici Publice (IPP) referitoare la folosirea termenului „handicapat” cu scopul de a adresa o serie de injurii la adresa unui jurnalist de la România Liberă.

Reprezentanții CNCD spun că în luna februarie 2011, în contextul unui interviu telefonic realizat de către jurnalist pe tema propunerii de introducere a obligativităţii controlului psihiatric si psihologic pentru candidaţii la funcţii publice, George Becali se adresa jurnalistului folosind următoarele expresii: "Tu eşti handicapat! Asta eşti tu! Tu nu înţelegi asta, nu vrei să înţelegi!".

VIDEO: Primul discurs susţinut de Becali în Parlamentul European a fost de doar 52 de secunde. Vezi aici despre ce a vorbit

VIDEO. Becali se dezlănţuie. Vezi aici dansul lui Gigi la nunta Gabrielei Firea cu primarul Pandele

CNCD a analizat sesizarea și a ajuns la concluzia că modul de adresare şi tonalitatea europarlamentarului Becali "este de natură a afecta imaginea şi demnitatea persoanelor cu dizabilităţi din România, creând un cadru discriminatoriu la adresa acestora, fără a mai menţiona şi conduita neadecvată a unei persoane publice/europarlamentar faţă de jurnalistul care îşi făcea, pur şi simplu, meseria".

"Se pare că gestul lui George Becali, care nu este singular din păcate, ne arată că acesta nu şi-a asimilat responsabilităţile care derivă din statutul lui de persoană publică şi ales în Parlamentul European. Ne exprimăm speranţa că acest caz, recunoscut de o instituţie a statului român, va atrage atenţia politicienilor şi persoanelor publice în general asupra responsabilităţii majore pe care o poartă de a opri discriminarea, de orice natură, în discursurile publice", au mai precizat cei de la CNCD.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite