„Monstrul din Dubai“ a ajuns după gratii: bărbatul care şi-a ţinut copilul în lanţuri a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Oancea (34 de ani) a fost reţinut la 1 octombrie de poliţiştii de la Secţia 24 pentru că, în urmă cu câteva luni, şi-a dus băiatul în Dubai şi l-a ţinut legat cu lanţul în casă. Judecătoria Sectorului 5 a hotărât în urmă cu o săptămână cercetarea sa în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Procurorul care se ocupă de caz a depus recurs şi instanţa a hotărât astăzi arestarea preventiv

Mai citiţi şi:
FOTO Şi-a ţinut copilul în lanţuri pentru că „făcea năzdrăvănii“

ŞOCANT Monstrul care şi-a ţinut copilul legat cu lanţul în Dubai, cercetat în libertate

Tatăl care şi-a ţinut copilul în lanţuri, „scăpat” de poliţişti


Florin Oancea a fost reţinut la 1 octombrie de agenţii de la Secţia 24 după ce, în urmă cu câteva luni, şi-a ţinut copilul legat cu lanţul în casă.
Bărbatul spune că a trebuit să-i aplice acest tratament fiului său Antonio, în vârstă de 11 ani deoarece acesta „făcea năzdrăvănii“. El nu le-a detaliat poliţiştilor de la Secţia 24, ce făcea micuţul atât de grav, dar i-a asigurat că nu a găsit o altă metodă de a-l potoli.

Bărbatul este despărţit de mama copilului de mai mulţi ani, iar în urma divorţului, Antonio a rămas în grija sa. În 2008, Florin Oancea s-a recăsătorit cu o stewardeză şi a plecat în Dubai unde s-a angajat ca şofer. Băieţelul a rămas în grija bunicilor, părţinţii tatălui său, care locuiesc într-o localitate din judeţul Argeş.

În vara anului trecut, Florin Oancea s-a gândit că ar fi mai bine să-l aibă pe Antonio aproape de el, aşa că l-a luat în Dubai.
După spusele părintelui, micuţul nu vroia să înveţe engleza, acesta fiind motivul pentru care s-a decis să nu-l înscrie la şcoală. Astfel, a început să-l ia cu el la muncă. Asta până în luna decembrie când şefii lui i-au spus că nu mai are voie.

Antonio rămânea în fiecare zi acasă, împreună cu mama sa vitregă. Când aceasta din urmă s-a angajat, tatăl copilului l-a legat cu o sfoară de tocul uşii din cauză că micuţul făcea „năzdrăvănii“, după cum explică părintele „model“.

După ce a văzut că Antonio reuşeşte să scape, în luna decembrie a anului trecut, l-a legat cu un lanţ de doi metri lungime şi foarte gros, pentru a se asigura că nu se mai poate elibera. Dimineaţa, când pleca la muncă, îi lăsa ceva de mâncare, ceva de băut şi o oliţă, unde băieţelul putea să îşi facă nevoile.

În ianuarie, bărbatul s-a întors în România pentru a-şi rezolva nişte probleme cu actele. L-a luat şi pe Antonio cu el şi l-a părăsit pe strada Ionescu Cristea din sectorul 5. Vroia iniţial să-l ducă aproape de satul argeşean unde stăteau bunicii băieţelului, dar „nu a mai avut timp“.

Abandonat în toiul iernii cu o bluză subţire pe el
L-a abandonat exact cum era îmbrăcat: cu o bluză subţire, pantalonaşi şi adidaşi, fără căciulă sau hăinuţă, pentru că „în Dubai era cald şi a rămas la fel îmbrăcat“, a explicat „monstrul“.

Antonio a fost dus la poliţie de un taximetrist. El a fost dus la Spitalul de Copii „Marie Curie“ şi apoi încredinţat în grija bunicilor din judeţul Argeş.
Florin Oancea s-a predat singur la Secţia 24 de Poliţie după ce a primit o citaţie în Dubai. El a fost prezentat aseară Judecătoriei Sectorului 5 iar instanţa a hotărât cercetarea sa în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Procurorul de caz a depus azi-dimineaţă recurs, cerând arestarea preventivă a bărbatului pentru 29 de zile. Acesta se va judecat săptămâna viitoare la Tribunalul Bucureşti.

Scăpat de poliţişti, în primă fază

Instanţa a hotărât în primă fază cercetarea în libertate din cauză că poliţiştii nu au început urmărirea penală. Aceştia din urmă  au aşteptat până când Florin Oancea s-a predat singur la secţie, după ce a primit o citaţie.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au apreciat îcă arestarea lui Florin Oancea nu se mai impune, nemaiexistând pericolul social.

Judecătorii au arătat că tatăl nu poate fi acuzat că s-a sustras urmăririi penale, întrucât din momentul în care l-a abandonat pe micuţ, 13 ianuarie, şi până la 1 octombrie, poliţiştii Secţiei 24 nu au întocmit niciun act procedural în dosar.

Antonio se află acum în grija bunicilor din partea tatălui. Florin Oancea are interdicţie să se apropie de el. Procurorii au atacat cu recurs decizia de eliberare a bărbatului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite