ŞOCANT Monstrul care şi-a ţinut copilul legat cu lanţul în Dubai, cercetat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean a fost reţinut ieri pentru că, în urmă cu câteva luni, şi-a dus băiatul în Dubai şi l-a ţinut legat cu lanţul în casă. Judecătoria Sectorului 5 a hotărât aseară cercetarea sa în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Procurorul care se ocupă de caz a depus deja recurs pentru ca bărbatul să fie arestat.

Mai citiţi şi:
FOTO Şi-a ţinut copilul în lanţuri pentru că „făcea năzdrăvănii“

Florin Oancea (34 de ani) a fost reţinut ieri de agenţii de la Secţia 24 după ce, în urmă cu câteva luni, şi-a ţinut copilul legat cu lanţul în casă.
Bărbatul spune că a trebuit să-i aplice acest tratament fiului său Antonio, în vârstă de 11 ani deoarece acesta „făcea năzdrăvănii“. El nu le-a detaliat poliţiştilor de la Secţia 24, ce făcea micuţul atât de grav, dar i-a asigurat că nu a găsit o altă metodă de a-l potoli.

Bărbatul este despărţit de mama copilului de mai mulţi ani, iar în urma divorţului, Antonio a rămas în grija sa. În 2008, Florin Oancea s-a recăsătorit cu o stewardeză şi a plecat în Dubai unde s-a angajat ca şofer. Băieţelul a rămas în grija bunicilor, părţinţii tatălui său, care locuiesc într-o localitate din judeţul Argeş.

În vara anului trecut, Florin Oancea s-a gândit că ar fi mai bine să-l aibă pe Antonio aproape de el, aşa că l-a luat în Dubai.
După spusele părintelui, micuţul nu vroia să înveţe engleza, acesta fiind motivul pentru care s-a decis să nu-l înscrie la şcoală. Astfel, a început să-l ia cu el la muncă. Asta până în luna decembrie când şefii lui i-au spus că nu mai are voie.

L-a legat cu lanţul pentru că făcea năzdrăvănii
Antonio rămânea în fiecare zi acasă, împreună cu mama sa vitregă. Când aceasta din urmă s-a angajat, tatăl copilului l-a legat cu o sfoară de tocul uşii din cauză că micuţul făcea „năzdrăvănii“, după cum explică părintele „model“.

După ce a văzut că Antonio reuşeşte să scape, în luna decembrie a anului trecut, l-a legat cu un lanţ de doi metri lungime şi foarte gros, pentru a se asigura că nu se mai poate elibera. Dimineaţa, când pleca la muncă, îi lăsa ceva de mâncare, ceva de băut şi o oliţă, unde băieţelul putea să îşi facă nevoile.

În ianuarie, bărbatul s-a întors în România pentru a-şi rezolva nişte probleme cu actele. L-a luat şi pe Antonio cu el şi l-a părăsit pe strada Ionescu Cristea din sectorul 5. Vroia iniţial să-l ducă aproape de satul argeşean unde stăteau bunicii băieţelului, dar „nu a mai avut timp“.

Abandonat în toiul iernii cu o bluză subţire pe el
L-a abandonat exact cum era îmbrăcat: cu o bluză subţire, pantalonaşi şi adidaşi, fără căciulă sau hăinuţă, pentru că „în Dubai era cald şi a rămas la fel îmbrăcat“, a explicat „monstrul“.

Antonio a fost dus la poliţie de un taximetrist. El a fost dus la Spitalul de Copii „Marie Curie“ şi apoi încredinţat în grija bunicilor din judeţul Argeş.
Florin Oancea s-a predat singur la Secţia 24 de Poliţie după ce a primit o citaţie în Dubai. El a fost prezentat aseară Judecătoriei Sectorului 5 iar instanţa a hotărât cercetarea sa în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Procurorul de caz a depus azi-dimineaţă recurs, cerând arestarea preventivă a bărbatului pentru 29 de zile. Acesta se va judecat săptămâna viitoare la Tribunalul Bucureşti.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite