Anchetatorii caută ultimul focos “prin periere bucată cu bucată” a pădurii Chitila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au găsit 19 din cele 20 de focoase furate din tren. Ultimul focos este căutat în toată zona pădurii Chitila.

Echipele operative implicate în găsirea focoaselor furate din trenul care mergea spre Bulgaria au găsit trei din cele patru lăzi într-o fântână secată aflată la marginea pădurii Chitila, la aproximativ patru kilometri de localitate. Lăzile nu prezentau semne de forţare.

Cea de-a patra ladă a fost identificată pe o stradă din Chitila. Partea de lemn fusese arsă pentru a se forţa deschiderea recipientului, iar cele 20 de focoase lipseau.

Anchetatorii au reuşit să găsească 19 focoase într-un sac de rafie, aruncat în zona unor pâlcuri de arbuşti din pădurea Chitila. Un singur focus nu a fost găsit.

Citiţi şi:

Trenul cu focoase a fost oprit pentru un ciubuc. Mecanicul a vrut să facă speculă cu motorină

"Căutările sunt continuate în toată zona, prin periere bucată cu bucată, întrucât detectorul de metale nu este eficient, având în vedere materialul de natură neferoasă din care este confecţionat focosul", au declarat reprezentanţii biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cercetările sunt continuate in rem pentru identificarea autorilor. Mecanicul trenului din care au dispărut focoasele a fost concediat, potrivit reprezentaților CFR. Jandarmeria a declanşat o anchetă internă pentru a constata dacă jandarmii aflaţi în tren în momentul furtului au acţionat potrivit protocolului de pază.

Cele patru lăzi cu focoase au dispărut duminică dintr-un tren ce transporta armament de la Braşov, în Bulgaria. La graniţa cu țara vecină, angajații CFR și jandarmii au observat dispariția încărcăturii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite