A fost incendiu, nu şi explozie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„A fost incendiu, nu explozie!“, a precizat Radu Gavriş, şeful de la secţia Omoruri de la Poliţia Capitalei. Până în momentul de faţă nu s-a confirmat ipoteza că asistenta ar fi sărbătorit „Sfânta Maria“ cum s-a vehiculat prin presă. „Lucrurile vor fi lămurite după ce vom urmări camerele de supraveghere existente pe holuri“, a mai spus Gavriş.

Update ora 12.30: Până în momentul de faţă niciun părinte nu a ajuns la IML.

Părinţii copiilor decedaţi vor veni în cursul zilei de astăzi la Maternitatea Giuleşti pentru a ridica trupurile bebeluşilor. Aceştia au fost chemaţi în urma finalizării expertizei AND.

FOTO/ Maternitatea fără scară de incendiu nu mai are autorizaţie de funcţionare de 15 ani

Din incendiul de la Maternitatea Giuleşti au fost scoşi în viaţă şapte nou-născuţi şi transportaţi de urgenţă la Spitalul „Grigore Alexandrescu“. Azi-noapte însă, al cincilea bebeluş a decedat.
Nou-născutul de 2,5 kilograme avea arsuri pe 75% din suprafaţa corpului şi era intubat. De asemenea, copilul care a decedat azi-noapte este cel despre care părinţii primiseră informaţii eronate cu câteva ore înainte cum că ar fi murit. Tatăl nou-născutului a precizat că nu va da în judecată conducerea Maternităţii Giuleşti.

Conducerea Maternităţii Giuleşti a fost suspendată
Dezastrul de la Maternitatea Giuleşti a fost un semnal de alarmă pentru municipalitate. „Vom controla toate spitalele pe care le avem în subordine, pentru a nu mai exista astfel de accidente“, a declarat Victor Iovici, viceprimarul Capitalei. De asemenea, el a adăugat că „toţi cei care au greşit vor raspunde“, în prezent conducerea Maternităţii Giuleşti fiind suspendată până la finalizarea anchetei, prin decizia primarului Capitalei.
Verificarea tehnică a spitalelor PMB începe astăzi, primele fiind „Malaxa“, „Sf. Luca“ şi „Filantropia“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite