77 de piese au fost înscrise la Preselecţia Eurovision 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compozitorii români au înscris 77 de piese în cursa pentru desemnarea melodiei care va reprezenta ţara noastră la ediţia 2011 (Dusseldorf) a celui mai mare concurs muzical din Europa - Eurovision.

Paula şi Ovi, din nou la Eurovision

Perioada de înscrieri pentru Selecţia Naţională Eurovision s-a încheiat vineri, 5 noiembrie, la ora 20.00.

"Cred că apariţia în curtea Televiziunii Române a atrăgătorului BMW-seria 3 - Marele Premiu al Selecţiei Naţionale Eurovision 2011, i-a impulsionat pe compozitori pe ultima sută de metri. Numărul melodiilor înscrise a răsturnat pronosticurile sumbre ale unor cârcotaşi, care, motivând cu preselecţia timpurie şi cu organizarea finalei naţionale de Revelion, anticipau că nu vom avea niciun înscris în competiţie", a declarat Marina Almăşan Socaciu, coordonatoarea proiectului Eurovision 2011.

"Iată însă că artiştii români au înţeles miza extrem de importantă - personală şi naţională - a participării la acest eveniment, drept pentru care, marţi, juriul de specialişti va avea de unde să aleagă cele minimum 12 piese finaliste!", a adaugat Marina.

Organizatorii vor deschide, astăzi, plicurile primite la TVR, în prezenţa unui notar. Cele care întrunesc toate condiţiile din regulamentul concursului vor fi jurizate mâine, într-o primă fază, cea de preselecţie, de un juriu format din compozitori, interpreţi, profesionişti din radio şi televiziune. În urma acestei jurizări, între 12 şi 17 piese  vor intra în Selecţia Naţională Eurovision.

Selecţia Naţională Eurovision 2011 se va desfăşura la Televiziunea Română, în noaptea de Revelion, şi va fi difuzată, în direct, pe TVR 1 şi TVR Internaţional.

Săptămâna aceasta, organizatorii vor veni şi cu alte noutăţi legate de Selecţia Naţională.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite