Avocatul Teodorescu, în doliu, la Curtea de Apel de Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Teodorescu a fost îmbrăcat complet în negru. Foto: Stelian Grăjdan
Victor Teodorescu a fost îmbrăcat complet în negru. Foto: Stelian Grăjdan

Victor Teodorescu este acuzat că a comandat uciderea soţiei sale. Ucigaşul plătit, Ervin Preşmereanu a fost deja condamnat la 16 ani de închisoare.

UPDATE 13.20 Dragoş Mândru vrea să depună, din nou, mărturie în faţa instanţei, prin care să susţină declaraţiile iniţiale, adică acelea conform cărora Victor Teodorescu ar fi luat legătura cu el pentru a-l tocmi să-i ucidă soţia. Dragoş Mândru a solicitat să fie introdus în programul de protecţie a martorilor, dar cererea lui a fost refuzată de instanţă. Se pare că bărbatul ar fi primit mai multe telefoane de ameninţare.

„Dorinţa lui e să fie audiat din nou pentru declaraţii ce urmează să fie reţinute. S-a refuzat să fie introdus în programul de protecţie a martorului. A fost decizia preşedintelui instanţei. Cererea lui nu a fost formulată corect, s-a prezentat în instanţa şi această cerere nu ar mai fi avut niciun efect, el luând deja contact cu toţi cei ceilalţi, fără a aştepta ca judecatorul să dispună cu privire la cerere. Ar fi primit nişte telefoane care ar fi sunat gen ameninţare şi atunci s-a simţit cât de cât nesigur", a declarat avocata lui Erwin Preşmereanu, Silvia Pârşan.

UPDATE 11.18 Dacă iniţial la termenul de azi trebuiau să depună mărturie doar doi martori, alte două persoane au fost chemate în sala de judecată. Unul dintre martori este Eugen Grumaz, fost partener de afaceri cu Victor Teodorescu. Acesta a declarat în faza de urmărire penală că Teodorescu avea o datorie în valoare de 120.000 de euro, bani pe care Teodorescu i-a împrumutat de la un anume Macavei.
Tot astăzi, va fi audiată şi vânvătoarea de alimentara, aflată chiar în casa avocatului. Femeia este cea care a auzit ţipetele victimei şi a sunat la 112.


UPDATE 11.00
Presa nu a avut acces în sala judecată. Teodorescu a cerut şedinţă secretă pe motiv că una publică i-ar afectate imaginea şi demnitatea. La termenul de azi vor fi audiaţi doi martori. Soţia lui Mândru Dragoş, bărbatul care a declarat că a fost contactat de Teodorescu pentru a-u ucide nevasta şi şoferul care a condus maşina la întâlnirea cu avocatul braşovean.

Dragoş Mândru este cercetat pentru mărturie mincinoasă, după ce în instanţă nu a mai recunoscut că a fost contattat de Teodorescu. După ce a fost reţinut 24 de ore, bărbatul a revenit asupra declaraţiei.

Avocatul Teodorescu a fost adus cătuşe în aceată dimineaţă la Curtea de Apel, unde se desfăşoară un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la omor. Bărbatul era îmbrăcat complet în negru, a afişat o faţă tristă şi avea o mapă în mână. Nu a făcut absolut nicio declaraţie la intrarea în sediul instanţei.

Citiţi aici cum şi-a schimbat un martor declaraţia din dosar

La termenul de azi sunt audiaţi mai mulţi martori, dar procesul se desfăşoară cu uşile închise la cererea lui Teodorescu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite