Răsturnare de situaţie în dosarul avocatului acuzat că a comandat uciderea soţiei sale. Martor reţinut pentru mărturie mincinoasă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Mândru a fost dus joi seara în arestul Poliţiei Braşov.
Dragoş Mândru a fost dus joi seara în arestul Poliţiei Braşov.

Martorul Mândru Dragoş, de 55 de ani din Piatra Neamţ a declarat iniţial că Victor Teodorescu a vrut să îl angajezeze să îi ucidă soţia. În faţa instanţei şi-a schimbat declaraţia şi nu a mai recunoscut nimic.

Update 06.11.2011 După o noapte petrecută în arestul Poliţiei, Dragoş Mândru s-a răzgândit şi a revenit la primele declaraţii.

Audiat, sâmbătă, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, el şi-a menţinut declaraţiile iniţiale, adică acelea prin care susţinea că avocatul Victor Todorescu l-ar fi contactat pentru a-i omorî soţia. În consecinţă, el este acum cercetat în stare de libertate.

„În urma prezentării în fata Parchetului Curţii de Apel, a martorului M.D., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, acesta a declarat, după audiere, că revine asupra declaraţiei dată în faţa instanţei de judecată în data de 17.10.2011, şi că îşi menţine în totalitate, ca fiind adevărate, ce a declarat anterior în fata procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, a emis ordonanţa de revocare a măsurii de reţinere pentru 24 de ore, în continuare urmând a se efectua cercetări cu M.D. în stare de libertate", a precizat şeful Serviciului Cabinet din cadrul Poliţiei Braşov, comisarul şef Ion Neşculescu.  

Problemele pentru Dragoş Mândru au început în 17 octombrie. Atunci, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov a declarat că îl cunoştea pe avocatul Victor Teodorescu, dar nici vorbă că acesta l-ar fi contactat ca să-l angajeze ca ucigaş plătit. În faza urmăriri penale acelaşi martor spusese că Teodorescu i-a oferit bani ca să îi ucidă soţia şi că a refuzat, iar din acest motiv Teodorescu l-a angajat pe Erwin Preşmereanu care a dus planul până la capăt. Preşmereanu şi-a recunoscut fapta şi a fost deja condamnat la 16 de închisoare.

Citeşte aici cum a fost negociată crima din Noua

Imediat după ce Mândru şi-a schimbat declaraţia, avocata lui Teodorescu, Lorette Luca a cerut refacerea urmăririi penale. Poliţiştii au audiat din nou martori, au făcut filaje, interceptări telefonice, iar în urma cercetării, Dragoş Mândru a fost reţinut vineri după-amiază.

„La termenul din 17 octombrie de la Curtea de Apel Braşov martorul şi-a schimbat depoziţia. Procurorii s-au sesizat imediat, s-au făcut investigaţii, iar astăzi (n.r. joi) martorul a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă. În urma probatoriului s-a dovedit că declaraţia iniţială a fost cea reală", ne-a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt la Poliţia Braşov.

image

Avocatul Victor Teodorescu, acuzat de instigare la omor susţine că este nevinovat. Avocata lui Victor Teodorescu spune că reţinerea lui Dragoş Mândru este o formă de presiune. „Aceasta măsură este o formă de presiune elevată, mai ales că la termenul de luni trebuie să depună mărturie soţia lui şi persoana care a condus maşina în ziua în care el s-a întâlnit cu Victor Teodorescu. În faţa instanţei i s-a cerut să repete declaraţia de patru ori. A spus de fiecare dată acelaşi lucru, fapt care mă face să cred că acea declaraţie era adevărată", a declarat Lorette Luca.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite