Consilierul local Mihail Tarbă a fost declarat incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI spune că Tarbă este incompatibil deoarece a ocupat în acelaşi timp, şi poziţiile de director coordonator şi director executiv la Casa de Pensii Braşov, dar şi pe cea de inspector asistent la Primăria Săcele, relatează Mediafax.

ANI îl acuză pe Mihail Tarbă, ales consilier local în Braşov în 2008 pentru un mandat de patru ani, că, pentru aproape doi ani, din octombrie 2009, s-a aflat în incompatibilitate.

Inspectorii de integritate susţin că Tarbă a deţinut, în perioada 27 octombrie 2009 - septembrie 2011, alte trei funcţii: două la Casa Judeţeană de Pensii Braşov - director coordonator cu contract de management, în perioada 27 octombrie 2009-12 iulie 2010, şi director executiv, prin detaşare din funcţia publică de inspector asistent în cadrul Primăriei Municipiului Săcele, în perioada 14 iulie 2010 - 14 iunie 2011.

Tarbă a mai fost şi inspector asistent în cadrul Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Săcele, din 5 iulie 2010 şi până în septembrie 2011.
Conform legii, persoanele găsite în incompatibilitate nu mai au dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, mai puţin cele electorale, pe o perioadă de trei ani.

Tarbă este acuzat că ar fi fals revoluţionar

A fost director deşi nu avea vechimea necesară

Tarbă a fost numit pentru prima dată director coordonator în octombrie 2009, conform Ordonanţei 105/2009, care nu prevedea obligativitatea unei vechimi de trei ani în domeniu. Ulterior, ordonanţa a fost declarată neconstituţională, iar la 12 iulie 2010 el a fost numit director executiv interimar ca funcţionar public, dar fără a se respecta criteriul vechimii pe post (minim trei ani). A rămas în funcţie până în 15 iunie 2011, când instanţa a obligat Casa Naţională de Pensii să o repună pe post pe Camelia Bugnar, demisă în timpul concendiului de maternitate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite