Braşov: Preşedintele presei sportive internaţionale acoperă neregulile de la Patinoarul Olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive, italianul Gianni Merlo, a fost prezent, zilele acestea, la Braşov, într-o tentativă pompoasă de a-i ridica în slăvi pe cei care au contribuit la construirea Patinoarului Olimpic.

Într-un interviu acordat cotidianului Transilvania Expres, Merlo a avut numai cuvinte de laudă la adresa bazei din Parcul Tractorul, dar nu a comentat nimic despre costurile umflate peste măsură pentru ridicarea complexului sportiv.

CITIŢI ŞI:

Patinoarul Olimpic din Braşov, o afacere de partid

Patinoarul Olimpic, mai scump decât bugetul primăriilor din judeţ

Chiar dacă a declarat răspicat că „jurnaliştii trebuie să apere sportul de corupţie şi trucaje“, Gianni Merlo a trecut cu vederea faptul că arena a costat aproape 12 milioane de euro, suma fiind umflată artificial cu aproape 8 milioane de euro.

Deşi este posibil ca Gianni Merlo să fie în necunoştinţă de cauză în legătură cu neregulile financiare de la Patinoarul Olimpic, acesta a fost o simplă marionetă în mâinile autorităţilor locale. Edilii braşoveni au profitat de moment şi l-au scos în faţă pe italian, care a lăudat minunăţia ridicată din bani publici nejustificaţi.

Mai mult, parcă dorind să evite anumite întrebări incomode, care ar fi stricat momentul pregătit minuţios de politicienii de la poalele Tâmpei, preşedintele AIPS a renunţat la conferinţa de presă pe care o anunţase, iniţial, pentru aseară. Iar această decizie nu a avut niciun motiv întemeiat, întâlnirea cu mass media din Braşov fiind anulată fără să se ofere vreo explicaţie.

GSP oferă lămuriri

În ediţia de astăzi a ziarului Gazeta Sporturilor, redactorul şef al publicaţiei, Cătălin Tolontan, a explicat în detaliu afacerea patinoarului, care a adus bani frumoşi în conturi dubioase.

image

Redactorii cotidianului au oferit exemplul concret al bazei sportive din oraşul maghiar Miskolc, acolo unde s-a reuşit construirea unui patinoar aproape identic cu cel din Braşov, dar suma investită a fost de trei ori mai mică: doar 4 milioane de euro.

Citiţi aici mai multe despre diferenţa financiară uriaşă dintre cele două baze sportive.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image

 

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite