Directoarea Romexterra Braşov, trimisă în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creditele au fost acordate la sediul sucursalei Romexterra Bank
Creditele au fost acordate la sediul sucursalei Romexterra Bank

Scandalul revine la Romexterra Bank Braşov. Directorul filialei, Marilena Ramona Nichimiş, fost director la sucursala Alba, este acuzat de fraudă legat de un contract cu fonduri SAPARD.

Un fost director al MKB Romexterra Bank SA - Alba Iulia a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care mai sunt cercetate şase persoane legat de încheierea ilegală a 52 de contracte de credit în valoare de 1,8 milioane de lei şi 5.000 euro în scopul derulării unui contract cu fonduri SAPARD.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia le-au trimis în judecată pe Marilena Ramona Nichimiş, fost director al MKB Romexterra Bank SA - Sucursala Alba Iulia, în prezent director în cadrul MKB Romexterra SA Centrul Regional Braşov, pe Mihaela Carmen Vîntu, analist credite bancare la aceeaşi sucursală bancară şi pe Mihaela Barbu şi Stanca Şipoş, ambele casiere, sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, informează, miercuri, DNA.
În acest dosar au mai fost trimise în judecată Maria Ispas, administrator la SC Mia Carn SRL Miraslău, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, cu scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, şi Livia Damian şi Catrina Popa, amble econtabile la aceeaşi firmă.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada 21 noiembrie 2006 - 14 iunie 2007, Marilena Nichimiş în calitatea de director al MKB Romexterra Bank SA - Sucursala Alba Iulia, a aprobat în mod nelegal încheierea unui număr de 52 de credite bancare (împrumuturi de nevoi personale) în valoare totală de 1.835.000 lei şi 5000 euro. Banii au fost încasaţi în mod nemijlocit de Maria Ispas.

Practic, revine în actualitate scandalul în care fostul director de la Romexterra Braşov, Mihai Maţepiuc, a acordat fraudulos credite în valoare 21.590.000 RON... Despre vechiul scandal CITIŢI AICI

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite