Solidaritate. Povestea lui Radu Hosu a mişcat zeci de oameni FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cititorii „Adevărul de Seară Braşov“ l-au ajutat pe Radu. Foto: Bogdan Crăciun
Cititorii „Adevărul de Seară Braşov“ l-au ajutat pe Radu. Foto: Bogdan Crăciun

Câteva dintre dorinţele lui Radu au fost îndeplinite în aceste zile de oamenii cu suflet. Radu Hosu, unul dintre elevii braşoveni care pierduse ajutorul de liceu pentru un ban, a mulţumit cu ochii în lacrimi celor care l-au ajutat  să poată merge în continuare la şcoală.

Un tricou inscripţionat cu FBI, altul inscripţionat cu Rulmentul Braşov, o minge, câteva caiete, un telefon...toate au devenit motiv de mare bucurie pentru Radu. Povestea băiatului de 18 ani, elev la liceul din Prejmer, a mişcat mai multe suflete.

image
image

Tânărul, care trăieşte împreună cu părinţii şi fratele său din doar 500 de lei pe lună, a pierdut anul acesta bursa de liceu pentru că ministerul a scăzut plafonul acordării acesteia cu un ban. În lipsa ajutorului de stat, de 180 de lei pe lună, Radu Hosu s-a încăpăţânat să meargă la şcoală. „Încăpăţânarea" sa a fost răsplătită de cititorii „Adevărul de Seară Braşov" cu câteva daruri menite să-l ajute pe tânăr să nu îşi piardă speranţa.

radu hosu cadouri

În cămăruţa de câţiva metri pătraţi, în câteva zile, s-au îngrămădit mai multe ajutoare decât a primit familia Hosu într-o viaţă.

radu hosu cadouri

„Nu m-am aşteptat ca oamenii să reacţioneze aşa. Un coleg de şcoală mi-a dat o parte din banii necesari pentru naveta pe o lună. Am primit şi haine şi bănuţi. Le mulţumesc tuturor celor care s-au gândit la mine. Este un ajutor nesperat", spune Radu, vădit mişcat de gesturile de bine îndreptate către el.

CITEŞTE AICI POVESTEA LUI RADU HOSU

radu hosu cadouri

Păstrează cu sfinţenie fiecare lucru

Radu Hosu îşi ordonează sărăcia cu o acurateţe ieşită din comun. În camera de cămin, fiecare lucruşor are locul său bine stabilit.

image
radu hosu cadouri

Cadourile primite de tânăr şi-au găsit uşor spaţiul de depozitare: noul telefon s-a întors repede în punguţa şi cutia în care a venit, „ca să nu se strice", iar mingea de fotbal nu va fi umflată până la primăvară, când a hotărât Radu că „îi va face inaugurarea". „Cu mingea asta o să joc fotbal numai pe terenul cu iarbă, nu aici în preajma blocului, unde e ciment şi se zgârie", spune băiatul.

radu hosu cadouri
radu hosu cadouri

Cu glasul tremurând, Radu a citit şi mesajele primite de la cei care l-au ajutat. „Nu ai voie să renunţi şi nu trebuie să îţi pierzi speranţa", i-a scris Oana lui Radu. „Acum suntem mai mulţi care ne punem speranţele în tine. Să mergi la şcoală şi să răzbaţi vieţii acesteia pline de greutăţi", este mesajul adresat de Raluca tânărului. „Sper ca aceste mici cadouri să îţi mai aline suferinţa şi să îţi facă viaţa mai frumoasă", a adăugat Marian, într-unul dintre mesajele scrise.

Radu a împachetat cu grijă fiecare mesaj şi a promis că le va păstra, ca să le poată citi atunci când îi va fi mai greu.

Ministerul se răzgândeşte

Radu Hosu a depus contestaţie când a aflat că nu mai beneficiază de bursă în acest an şcolar. Inspectoratul i-a respins contestaţia, însă, între timp, Ministrul Educaţiei a revenit asupra deciziei de a văduvi 4000 de elevi din toată ţara de „Banii de Liceu", doar pentru un ban.

Cei 11 elevi din judeţul Braşov care rămăseseră fără bursa socială în acest an şcolar, speră acum să îşi primească din nou banii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite