Premieră naţională la Braşov! Procurorii solicită obligarea inculpaţilor la plata cheltuielilor cu interceptările telefonice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au fost confiscate de poliţişti Foto: arhivă ADS
Ţigările au fost confiscate de poliţişti Foto: arhivă ADS

Atenţie ce vorbiţi, că s-ar putea să plătiţi! Povestea unei reţele de evazionişti, printre care se afla chiar poliţisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Braşov a fost descâlcită de catre procurorii de la Pachetul de pe langa Tribunalul Braşov. Premiera o constituie solicitarea de catre anchetatori a suportării de către inculpaţi a sumei de 20.000 de eli, reprezentând cheltuielile judiciare în care sunt i

Dosarul 2735/P/2010 al PT Brasov a fost deschis in urma unui control de rutina efectuat in trafic de un echipaj al Politiei Rutiere la data de 24.07.2010, ocazie cu care reprezentantii ANAF-Autoritatea Nationala a Vamilor au descoperit in portbagajul unui autoturism marca Opel nr. BV-84-SIK condus de Melinda Gal, cateva mii de pachete de tigari marca Doina si Winston cu timbre din Republica Moldova. Marfa era ascunsa in lacasul destinat rotii de rezerva, cat si in interior-spate. In masina se mai aflau Claudiu Fraga, Anca Fraga si Marius Enasoae.

In urma cercetarilor deschise dupa acest control s-a descoperit ca pana la acea data, Enasoae si Fraga si-au desfasuat activitatea ca agenti de politie judiciara in cadrul IPJ Brasov-Serviciul pentru investigarea Fraudelor si aveau acces la informatii privitoare la comercializarea tigarilor fara achitarea taxelor legale. Cei doi s-au asociat imediat, realizand combinatia evazionistilor sus-mentionata. Folosind informatiile obtinute de la nasul sau, Moldovan Valeriu, care este cercetat si in prezent la parchetul din Brasov pentru evaziune fiscala, Claudiu Fraga a efectuat diverse controale pe la persoane care se ocupau cu contrabanda de tigari, doar cu scopul de a scoate concurenta naşului de pe piaţă. Convorbirile dintre politistul Fraga si nasul sau au fost interceptate si de la ele s-a ajuns la punerea lor sub inculpare.

Conform anchetatorilor, citati de lumeajustiţiei.ro,  Marius Enasoae este ruda cu familia Vikliuk din Gheranesti, iar sotia unui alt evazionist inculpat, ucraineanul Oleh Vikliuk, se ocupa cu procurorarea de tigari de contrabanda.Cu ocazia perchezitiilor realziate la locatiile unde se comercializau astfel de produse, s-a constatat implicarea unui alt personaj, Ilie Dragut. Procurorii au stabilit tot traseul tigarilor aduse din Republica Moldova, precum şi modalitatea ilicită de comercializare a acestora.

Despre înteaga operaţiune, CITIŢI AICI

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite