Doi poliţişti din Braşov au fost trimişi în judecată pentru contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au fost confiscate de poliţişti Foto: arhivă ADS
Ţigările au fost confiscate de poliţişti Foto: arhivă ADS

Doi lucrători de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Braşov au fost trimişi în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile.

Practic, Ciprian Fragă şi Marius Enăşoiu, alături de consoartele lor, sunt acuzaţi că au fost implicaţi în contrabandă cu ţigări provenind din Republica Moldova.  Procurorii au finalizat rechizitoriul în data de 29 octombrie. Alături de poliţişti, în acest dosar, au mai fost trimişi în judecată şi complicii Gheorghe Moldovan şi Valeriu Moldovan.

Ancheta în acest caz a demarat în luna iulie, când anchetatorii au intrat pe fir şi, în urma percheziţiilor domiciliare, au găsit la Gheorghe şi Valeriu Moldovan 7.000 de pachete de ţigări de contrabandă din Republica Moldova şi Ucraina. În urma extinderii cercetărilor, anchetatorii au ajuns şi la cei doi poliţişti şi la consoartele lor. În data de 24 iulie, cei patru au fost prinşi în flagrant, la Popasul Căprioara. În autoturismele celor doi, oamenii legii au găsit acunse 5.503 pachete de ţigări de contrabandă.

În momentul prinderii lor, cei doi poliţişti s-au temut mai mult de aparatul radar decât de ilegalităţile pe care le făceau.

Potrivit procesului verbal întocmit în urma interceptării activităţii inculpatului F.C. în mediul ambiental (interceptare autorizată de către instanţa de judecată)  în data de 24.07.2010 cei 4 inculpaţi însoţiţi de minora Fragă Delia s-au deplasat în com. Gherăieşti, str. ....., nr...... În faţa imobilului se aflau parcate autoturismele marca Audi A6, cu numărul de înmatriculare NT...V şi VW Passat cu numărul T......B. La orele 13,25 cei patru inculpaţi au părăsit locaţia în următoarea formulă: în autoturismul Mitsubishi Lancer inculpaţii E.M. şi F.C., iar în autoturismul Opel inculpatele G.M.G şi F.A.. Din înregistrările convorbirilor telefonice efectuate în acea zi, rezultă că pe drumul de întoarcere spre Braşov  inculpaţii şi-au schimbat succesiv locurile în cele două autoturisme. Ţigările achiziţionate au fost depozitate în autoturismul marca Opel.  Pentru evitarea unui control din partea poliţiei, inculpaţii F.C. şi E.M. se deplasau cu autoturismul Mitsubishi înainte, dându-le  celor două inculpate  indicaţii precise despre modul în care trebuiau să se deplaseze  pentru a  nu fi oprite în trafic. În acest sens edificatoare sunt convorbirile telefonice purtate de inculpaţi în acea  zi. Convorbire dintre E.M. şi F.A., orele 13;43: E.M:" să nu vă grăbiţi... rămâneţi în spatele cuiva..", iar pe fundal se aude vocea lui F.C. : „ să aibă grijă că-i radarul!". E.M. :"e un radar pe aicea..." F.A. E radar., da, mergem regulamentar" (vol. IV, f.148) Potrivit procesului-verbal de redare (vol. IV, f.149) a conţinutului convorbirilor telefonice din data de 24.07.2010, orele 17:25, între E.M. şi F.A.  a avut loc următoarea discuţie: E.M:" la Popasul Căprioara este un echipaj ... veniţi uşor....F.A.: „da...", pe fundal F.C. : „în coloană" Potrivit procesului verbal întocmit de lucrători din cadrul Poliţiei Rutiere în data de 24.07.2010, orele 17,30 autoturismul marca Opel Vectra cu numărul de înmatriculare BV....K a fost oprit în trafic pentru control. La volanul acestuia se afla numita G.M.G , iar pe locul din dreapta faţă se afla numita F.A.E.. La scurt timp, inculpaţii F.C. şi E.M. s-au întors în direcţia Braşov-Sf. Gheorghe fiind opriţi de asemenea în trafic de către lucrătorii din cadrul Poliţiei Rutiere. (vol. I, f.144). Urmare a acestei acţiuni de oprire în trafic, lucrători din cadrul ANAF - Autoritatea Naţională a Vămilor a procedat la efectuarea unui control asupra autoturismului condus de inculpata G.M.G. Cu această ocazie în portbagajul acestuia şi în interior au fost descoperite 3003 pachete de ţigări marca Doina şi 2500 pachete de ţigări marca Winston, toate având timbru fiscal de Republica Moldova", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Inculpaţii nu şi-au recunoscut faptele în faţa anchetatorilor şi au prezentat mai multe variante nerealiste, dacă nu chiar absurde, asupra a ceea ce făceau.

Cauza a fost înaintată spre soluţionare Tribunalului Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite