Atenţie şoferi! A apărut o nouă metodă de furt din autoturisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii se specializează tot mai mult. Acum reuşesc să fure din maşină fără să mai fie nevoie să forţeze portierele sau să spargă geamurile.

Schema este destul de simplă şi nu foarte riscantă pentru hoţi, drept pentru care începe să ia amploare. Hotul stă strategic în parcare şi aşteaptă să vină o maşină să parcheze. Are un dispozitiv care emite un semnal ( frecvenţă) ce bruiaza tecomanda ta, şi, practic, atunci când ieşi din maşină şi vrei să o închizi, chiar daca tu apeşi butonul de închidere, semnalul este bruiat, iar portierele rămân descuiate. Pe urmă, hoţul doar aşteaptă să pleci de lângă masina şi în cateva secunde te lasă fără tot ce poate fi luat din ea.

Cum se mai fură din maşini în Timişoara: hoţii bruiază alarmele auto

Poliţiştii le recomandă şoferilor să fie foarte atenţi atunci când îşi aleg sistemul centralizat de închidere a uşilor. „Le recomandăm să opteze pentru un sistem performant, chiar dacă este mai scump, care poate contracara astfel de dispozitive de bruiaj. Sunt mulţi şoferi care aleg sisteme ieftine şi care nu au nicio garanţie că nu pot fi bruiate", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Ca sa te feresti de astfel de surprize neplacute nu poţi decât să verifici portierele chiar dupa ce ai apasat butonul telecomenzii. Verifică-ţi maşina dupa ce ai închis-o!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat?

Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro! Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite