Braşov: Pompierii au cerut intervenţie aeriană pentru stingerea incendiului de la groapa de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De patru zile, incendiul de la groapa de gunoi a oraşului, îi ţine sub teroare pe braşoveni. Chiar dacă suprafaţa afectată s-a mai restrâns, focul nu a putut fi total lichidat.

15.40 La groapa de gunoi a Braşovului acţionează în continuare mai multe echipaje pentru lichidarea incendiului. Pompierii spun că există în continuare mai multe focare active, la a căror lichidare încă se lucrează.

15.30 Comisia de Anchetă se apropie de concluziile finale privind cauza incendiului de la groapa de gunoi a oraşului. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei ţigări aruncate peste mormanul de gunoi, iar responsabili pentru acest incident sunt lucrătorii de la firma care gestionează groapa ecologică.

11.20 Pompierii militari au cerut intervenţia unui elicopter pentru stingerea incediului de la rampa de gunoi a Braşovului. Prevăzut cu o „găleată" cu o capacitate de 3.000 de litri, elicopterul s-a alimentat cu apă din râul Tărlung şi a făcut mai multe transporturi deasupra zonei afectate.

8.15. După patru zile de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să mai restrângă suprafaţa afectată de incendiu. Dacă până ieri dimineaţă, un hectar de gunoi ardea mocnit, acum doar aproximativ 400 de metri pătraţi mai sunt afectaţi de flăcări.

Pompierii spun că incendiul este extrem de greu de lichidat datorită faptului că este localizat în profunzime.  Cinci autospeciale ale pompierilor au rămas mobilizate în zonă.

Află de aici cum a evoluat incendiul de la groapa de gunoi

Braşovenii au mai puţin de suferit din cauza fumului dens, pentru că ploaia mai estompează efectele acestuia. Totuşi, dacă vântul va bate în direcţia oraşului, locuinţele braşovenilor vor fi din nou invadate de fum şi de miros greu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite