Exclusiv/Lidera sindicatului grefierelor din Braşov, cercetată penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa sindicatului grefierilor din Braşov, Daniela Dimean, este cercetată penal pentru infracţiuni de fals şi trafic de influenţă, după ce ar fi angajat fictiv o studentă de la Universitatatea „Spiru Haret" pe post de grefieră, fără ca aceasta să mai susţină examen.

Potrivit unor surse judiciare, Daniela Dimean, care a activat ca grefieră la Secţia Civilă a Judecătoriei Braşov, ar fi falsificat o decizie de numire în funcţia de grefieră a studentei, semnând decizia în locul preşedintei Curţii de Apel Braşov, Mirena Radu. Totul pentru o sumă cuprinsă între 300 şi 500 de euro.

Şi-a dat demisia
Scandalul a devenit public după ce proaspăta „grefieră" s-a dus la contabilitatea Judecătoriei şi a întrebat ce salariu i s-ar cuveni, fiindcă ar avea nevoie de o adeverinţă de venit în vederea obţinerii unui credit.

CITEŞTE ŞI:

Grefiera Daniela Dimean a pretins că este şi profesor universitar doctor la Facultatea de Litere


Daniela Dimean se plângea, la protestul grefierilor, de numărul mare al orelor de lucru, munca peste program şi că nu mai are timp pentru familie

Conducerea isntituţiei ştia că tânăra este doar o studentă care face practică, iar când cei de la Contabilitate au întrebat-o pe ce post este angajată, studenta a prezentat decizia de numire pe postul de grefier, semnată de Daniela Dimean. Adevărul a ieşit atunci la iveală.

Judecătoria a sesizat conducerea Curţii de Apel Braşov, care, la rândul ei, a sesizat Parchetul, în urmă cu zece zile. „La data de 04.05.2011 a fost înregistrat un dosar penal privind persoana indicată, iar faţă de aceasta se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale, constând în aceea că a pretins şi a primit o sumă de bani de la o persoană lăsând să creadă că are influenţă pentru a determina angajarea acesteia pe post de grefier debutant şi a plăsmuit un înscris din care rezulta că aceasta ar fi fost angajată pe postul solicitat“, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Monica Munteanu.

Între timp, lidera de sindicat şi-a dat demisia, care a intrat în vigoare cu data de 11 mai. Am contactat-o telefonic pe Daniela Dimean, dar aceasta nu a răspuns, pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite