Braşov: Sălile Judecătoriei, goale din cauza protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Sălile Judecătoriei, goale din cauza protestelor
Braşov: Sălile Judecătoriei, goale din cauza protestelor

Instanţa este singura din Braşov în care, între orele 09.00-12.00, sălile de judecată au fost goale, judecătorii refuzând să preia orice cauză.

Nemulţumirea magistraţilor este legată de neacordarea sporului de stres neuropsihic de 50%, drept acordat de lege. Ei spun că dacă situaţia nu se va reglementa, sunt decişi să boicoteze inclusiv alegerile prezidenţiale. “În acest moment nu mai există nici o disponibilitate din partea noastră. Am avut-o de doi ani de zile încoace şi nu văd de ce ar mai exista atâta timp cât aceste creanţe datează de când nu exista criza economică.  Va trebui să se rezolve cumva situaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Braşov, Anda Sânpetru. Ultimul protest al judecătorilor a avut loc în 1997, însă nu a fost de amploarea celui actual. În schimb, la Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel s-a lucrat în condiţii normale. “Noi nu protestăm, îi respectăm pe justiţiabili, dar susţinem acţiunea colegilor noştri”, a declarat preşedintele delegate al Tribunalului Braşov, judecătorul Carmen Smarandache.

Şi grefierii protestează

Alături de judecători şi grefierii din Judecătorie s-au aflat în grevă până la ora 12.00. "Personalul auxiliar a hotărât în Adunarea Generală întreruperea activităţii pentru trei ore. Vor fi suspendate toate activităţile şi vor fi reluate după ora 12.00, conform afişelor puse pe uşi. Actul de justiţie nu este afectat, noi ne facem în continuare datoria, emitem adrese conform dispoziţiei instanţei. Principalele nemulţumiri sunt proasta finanţare a instanţei, diminuarea salariilor, numărul mare al orelor de lucru, muncim peste program şi nu mai avem timp pentru familii. În plus, mai suntem nemulţumiţi şi de condiţiile de lucru. Noi vrem o politică corectă faţă de sistemul nostru şi un respect faţă de profesia noastră", a declarat Daniela Dimean, grefier.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite