UPDATE Suporterii Stelei: "Suntem în expectativă! Sperăm ca lucrurile să revină la normal!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veniţi aseară sub Tâmpa, pentru meciul FC Braşov - Steaua, care va avea loc astăzi, de la ora 21.00, pe Stadionul Tineretului, steliştii s-au relaxat în cursul dimineţii, până la prânz.

UPDATE 19.20 Suporterii au exprimat o primă poziţie oficială, prin purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti, Marius Nicolau.

"Momentan, cel mai bine pentru suporterii stelişti ar fi să aşteptam. Nimic nu este sigur şi tot ce ştim este legat de speculaţiile şi de declaraţiile actualului creditor, de care ne putem lipsi. Nu ne-ar mulţumi că tot ce a apărut să fie adevărat, dar ar trebui să stăm în expectativă. Noi sperăm ca Victor Piţurcă să se întoarcă, pentru că proiectul pe care el l-a începtut este unul benefic pentru Steaua. Nu ne bucura faptul că s-a întâmplat ce am spus noi cu câteva zile în urmă în acel comunicat, de altfel nici nu era greu de anticipat. Totuşi, să sperăm că lucrurile vor intra pe făgaşul normal", a declarat Marius Nicolau pentru Sport Total FM.

UPDATE 18.30 Gigi Becali a rupt tăcerea şi a dezvăluit motivele pentru care s-a certat cu Victor Piţurcă

"E posibil ca Piţurcă să revină la antrenamente. Sunt nişte negocieri normale care se fac. Piţurcă a făcut un lucru extraordinar, este cel mai bun antrenor român, dar asta este. Ce înseamnă? Se cutremură lumea? Moare cineva? Vine Piţurcă sau nu vine Piţurcă? Care e problema? Piţi e antrenorul Stelei, dar nu este aici prezent. Dacă o să vrea să revină, foarte bine, dacă nu, ce pot să fac acum? I-am făcut încă o ofertă: 600 de mii de euro pe an! Şi îi dau şi 2 milioane primă! I-am dublat suma. El vrea nişte garanţii ca să nu vorbesc eu. Eu dacă nu vorbesc fac cancer la limbă, fac cancer. Păi, de ce să fac cancer pe banii mei. Nu vreau să îngenunchez, nu îmi place şantajul. Nu pot să fiu eu şantajat pe banii mei. Păi, mi-a cerut un teren de 10 milioane garanţie. Apoi, la întoarcerea din cantonament, şi-a triplat pretenţiile. Păi cât să accept? Nu mă tem de răzvrătirea suporterilor. Ce să-mi facă? Vor bătaie? Dacă vor, ne batem. Dar ei la Piţurcă trebuie să se ducă. Eu m-am ţinut de promisiuni, ar trebui ca şi el. Dacă fanii vor să vină la stadion, să o facă, dacă nu, să stea acasă. Dacă-s suporterii adevăraţi, iubesc echipa şi cu un alt antrenor. Care-i problema?!", a spus Becali la sport.ro.

UPDATE 18.00 Steliştii au ieşit din camerele de hotel în urmă cu circa 30 de minute, iar în aceste momente participă la o şedinţă ad-hoc organizată de patronul Gigi Becali, la care sunt prezenţi şi secunzii Eugen Neagoe şi Gabi Boldici. Plecarea spre Stadionul Tineretului este programată pentru ora 18.45. Victor Piţurcă nu şi-a făcut apariţia la hotel.

UPDATE 17.30 Anghel Iordănescu crede că cearta dintre Piţurcă şi Becali nu va fi de durată, iar lucrurile vor reveni la normal.

"Nu mă aşteptam să se ajungă pînă aici, dar ştiam că sunt discuţii în contradictoriu,. Piţi e orgolios, Gigi are personalitatea lui şi nu acceptă orice condiţii. Sunt discuţii care apar la nivelul unei echipe cu pretenţii, dar eu cred că, fiind vorba de doi oameni care sunt foarte buni prieteni şi au un interes comun, ca Steaua să revină la performanţă, se vor împăca. E clar că sunt neînţelegeri, dar nu se poate spune că e un scandal fără ieşire. Nu cred că nu se pot găsi soluţii. Şi eu am trecut printr-o situaţie asemănătoare, la naţională, mă înţelegeam bine cu Mircea Sandu, dar mai aveam discuţii. La meciul amical România-Iugoslavia am plecat de la echipă, încercând să-i forţez mâna", a zis Iordănescu la GSP TV.

UPDATE 17.20 După ce a avut o convorbire cu managerul general al Stelei, Emeric Ienei este încrezător că situaţia dificilă se va rezolva în cele din urmă.

"Eu am vorbit cu Piţurcă şi mi-a zis că s-ar putea să revină, vor mai vorbi săptămîna viitoare, acum situaţia e în stand-by. O să mai vorbească şi poate se schimbă lucrurile", a spus Ienei la gsptv.

Gigi Becali: „Victor Piţurcă nu se va afla pe bancă la meciul cu FC Braşov“

UPDATE 15.30 Patronul echipei Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a părăsit în urmă cu doar câteva minute camera de hotel şi a acceptat să vorbească despre situaţia actuală de la Steaua.

Nu este vorba despre garanţii materiale legate de salariul lui Victor Piţurcă sau salariile jucătorilor, este vorba despre alte garanţii. În discuţie este o sumă uriaşă de bani, nemaiîntâlnită până acum în fotbalul românesc. Mi-ar părea foarte rău ca Piţurcă să nu continue la Steaua, fiindcă este vorba de munca lui. De ce să nu culeagă el roadele? Treaba lui dacă e fraier şi pleacă. Nu mă tem de reacţii sau de pierderi. Oricine ar veni ar avea rezultate la ce temelie a clădit el aici. Nu am semnat niciun contract că n-am voie să vorbesc. Diseară Piţi nu va veni la meci, dar sper ca suporterii şi mai ales jucătorii, printr-o prestaţie bună cu FC Braşov, să-l determine să revină la echipă.

Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a pozat alături de o persoană cu handicap locomotor

image

Este posibil să vedem în seara aceasta tricouri cu dedicaţie pentru Victor Piţurcă, la marcarea golurilor. Mâine este posibil să-l vedem la antrenamente. Trebuie să se înţeleagă că Piţurcă nu a plecat de la echipă, el doar şi-a luat un timp de gândire. Este vorba doar despre o neînţelegere între noi, întrucât Piţurcă a cerut garanţii foarte mari, ceva ce nu este pur şi simplu omeneşte posibil.

În plus, astăzi Piţi a vorbit de vreo 20 de ori cu Eugen Neagoe, pentru a stabili ultimele detalii. Nu se poate discuta despre înlocuirea lui Piţurcă. Dacă o să câştige meciul din seara aceasta, echipa va merge mâine la Piţi acasă pentru a-l convinge să se întoarcă. Din păcate, aceste neînţelegeri au apărut din cauza faptului că pretenţiile lui Piţurcă sunt mult mai ridicate. Singura mea dorinţă în momentul de faţă este să-l conving pe Piţi să continue la Steaua“, a declarat Gigi Becali.

UPDATE 14.30 Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a comentat cearta dintre finanţator şi antrenor, insinuând că Piţurcă încearcă să-i forţeze mâna lui Gigi Becali.

"Nu am discutat cu nimeni de la Steaua. Pe forţă şi pe şantaj nu se poate face nimic. E nevoie de timp şi de înţelegere. Este un lucru firesc, se întâmplă mereu. Sunt lucruri normale. Categoric se vor împăca. Noi românii trebuie să scăpăm însă de mentalitatea din comunism. Noi vrem să fie la conducere tot masele", Dumitru Dragomir la Realitatea TV.

Gigi Becali: „E vorba de negocieri, nu de ceartă!“. Şanse mici ca Piţurcă să stea diseară pe banca Stelei

UPDATE 14.00 Patronul Stelei a vorbit şi el despre discuţiile avute cu Piţurcă, mărturisind că negocierile vor continua şi astăzi.

"Eu nu vă pot spune clar despre ce e vorba şi ce va fi. Ce s-a întâmplat iar nu vă pot spune. E posibil să putem colabora din nou. Nu pot spune nimic acum, trebuie să vorbesc cu el. Sunt doar nişte neînţelegeri între noi în ceea ce priveşte contractul. Eu am venit aseară la Braşov, iar el a rămas acasă. Nu are legătură cu declaraţiile date de mine. Problemele sunt legate de garanţii materiale. E ceva ce nu pot spune acum, e de neimaginat. E posibil ca mâine Piţurcă să revină la antrenamente. E posibil că această situaţie să-i influeţeze pozitiv pe băieţi, cum de altfel e posibil şi ca jocul lor să îl readucă la echipă. Nu îmi pare rău de mine, că eu o scot la capăt, dar îmi pare rău de munca lui. Nu ne-am certat, ne-am despărţit răzând. E vorba de negociere, nu de ceartă. Nu există procente în ceea ce priveşte împăcarea" , a spus Gigi Becali la Realitatea TV.

Şoc la Steaua! Piţurcă ameninţă cu plecarea!

UPDATE 13.30 Contactat de "Adevărul", preşedintele clubului din Ghencea ne-a declarat că speră ca Piţurcă şi Becali să ajungă la o înţelegere zilele viitoare.

"Sunt aceleaşi discuţii care au existat şi până acum. Cerinţele lui Piţurcă în privinţa contractului său nu au fost acoperite în totalitate. Nici măcar Piţurcă nu ştie dacă va merge la Braşov. Eu nu mă duc la meci, am ajuns deja la Oradea. Vor exista negocieri în continuare, iar eu sper ca în două-trei zile să se lămurească situaţia şi să se înţeleagă", ne-a spus Ienei.

Steaua a sosit la Braşov fără antrenor! Vezi imagini de la venirea steliştilor!

Astfel, pe la ora 10.30, întreaga delegaţie a Stelei a părăsit Hotelul „Aro Palace“, destinaţia fiind complexul de agrement „Arta“, o locaţie situată în centrul oraşului Braşov, zona fiind atent păzită de ochii curioşilor. Steliştii au petrecut circa două ore şi jumătate la biliard şi pe terasele din incinta complexului, iar în jurul amiezii „roş-albaştrii“ au ajuns înapoi la hotel, pentru a servi prânzul.

După scandalul declanşat ieri, apele nu s-au limpezit la Steaua nici până astăzi la amiază. Deşi patronul Stelei, Gigi Becali, a ajuns aseară târziu la Braşov, acesta nu a ieşit din hotel şi nu a dorit să facă vreo declaraţie în legătură cu situaţia lui Victor Piţurcă.

image

Conform unor surse din interior clubului, Piţi este decis să nu vină la Braşov şi nu va sta pe bancă la meciul din această seară, cu FC Braşov. Mai mult, Piţurcă le-ar fi transmis jucătorilor să nu ţină cont de problemele apărute în ultimele ore şi să câştige pentru el meciul cu FC Braşov, urmând ca o decizie finală să fie comunicată fotbaliştilor mâine.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite