„Stegarii“, revitalizaţi de Alex Chipciu! FC Braşov - „U“ Cluj-Napoca 2-1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Stegarii“ au avut motive de bucurie după mult timp Foto: Stelian Grăjdan
„Stegarii“ au avut motive de bucurie după mult timp Foto: Stelian Grăjdan

FC Braşov s-a calificat pentru al treilea an consecutiv în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a învins, acasă, cu 2-1, pe „U" Cluj-Napoca. Cu un gol şi o pasă de gol la reuşita lui Vali Badea, mijlocaşul Alex Chipciu a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei.

Pe 1 august anul acesta, FC Braşov obţinea ultima victorie oficială, în etapa a doua a campionatului, pe propriul teren, contra Universităţii Cluj-Napoca. Din acel moment, „stegarii" nu au mai învins pe nimeni în Liga I, trecând doar în 16-imile Cupei României, de Chimia Brazi.

VEDEŢI AICI DESFĂŞURAREA LIVETEXT A PARTIDEI

Vedeţi aici imagini de la meciul FC Braşov - „U“ Cluj-Napoca

A fost nevoie să treacă exact 86 de zile de suferinţă „galben-neagră", însă aşteptarea a meritat din plin. Culmea, tot un meci cu Universitatea Cluj-Napoca i-a readus la viaţă pe braşoveni. Calificarea în sferturile de finală ale Cupei României este cu atât mai importantă cu cât gazdele au evoluat cu un om în minus din startul reprizei secunde, atunci când a fost eliminat Martinovic.

„Stegarii" au continuat evoluţia bună din finalul meciului cu Victoria Brăneşti şi în debutul partidei cu „U" Cluj-Napoca, iar golul a căzut rapid în poarta lui Matache. În minutul 5, Alex Chipciu a deschis scorul cu un şut superb, de la 25 de metri, fără speranţe pentru „eroul de la Liberec". Meciul s-a stins după golul lui Chipciu, dar Martinovic a ratat şansa unui 2-0 în minutul 44.

Badea, gol decisiv

Repriza a doua a debutat catastrofal pentru băieţii lui Daniel Isăilă. Mai întâi, Martinovic a fost eliminat după ce a primit două cartonaşe galbene stupide, în decurs de opt minute. Înainte de eliminarea croatului, Vasile Gheorghe l-a lansat excelent, pe culoar, pe Lemnaru, iar fostul vârf dinamovist l-a executat cu o scăriţă pe Mincă (min. 52).

Când toată lumea se pregătea de prelungiri, Alex Chipciu nu a fost de acord ca meciul să se decidă după timpul regulamentar. Mijlocaşul braşovean a pătruns în careu şi i-a pasat ideal lui Vali Badea, care a pus latul pentru a treia calificare consecutivă în sferturile Cupei a „galben-negrilor".

Jucătorul meciului şi marcatorul primului gol, braşoveanul Alexandru Chipciu, a declarat la final: „Îi dedic victoria antrenorului Daniel Isăilă, care suferă groaznic de fiecare dată când pierdem şi care iubeşte fotbalul într-un fel în care puţini o fac.

A fost destul de greu, dar se pare că aşa ne place, să suferim, să fim conduşi, să alergăm apoi după un rezultat bun, însă aşa este mai frumoasă victoria. Nu mă aşteptam să fiu desemnat jucătorul meciului, mai ales că în urmă cu un an doar mă pregăteam şi visam să joc în Liga I, iar acum evoluez meci de meci şi publicul mă aplaudă".

caseta brasov

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite