Drapelul României şi al UE „incomodează“ în Covasna (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa cu Arcade
Casa cu Arcade

Tricolorul românesc şi steagul Uniunii Europene de pe Casa cu arcade din Sfântu Gheorghe au dispărut.

Preşedinta Fundaţiei, Maria Peligrad a declarat, pentru Radio Mureş, că nu ştie cine a luat steagurile, adăugând că va întreprinde demersuri pentru depistarea făptaşului. Casa cu arcade din Sfântu Gheorghe este o clădire monument istoric construit pe timpul reginei Maria Tereza ca sediu pentru Batalionul de grăniceri secui.

În această clădire au fost întemniţaţi mai mulţi revoluţionari paşoptişti din zonă, iar după 1989 a găzduit Arhivele Naţionale Covasna. Clădirea a fost restaurată din temelii şi găzduieşte acum sediile mai multor organizaţii nonguvernamentale româneşti şi maghiare.

CITEŞTE ŞI

Denumirea în limba română a localităţii Miercurea Ciuc a fost acoperită cu scriere runică secuiască

Mircea Duşa: „În ultima perioadă a crescut numărul evenimentelor cu un puternic specific antiromânesc“

Primarul din Miercurea Ciuc, amendat pentru indicatoarele de orientare maghiare

Casa cu arcade a fost construita in anul 1812 in stil clasicist pentru sediul garnizoanei de graniceri. Pe amplasamentul cladirii a existat o casa mai veche cu parter, care servea aceeasi functiune si care a fost demolata la construirea actualei cladiri.

De-a lungul existentei sale cladirea nu a suferit transformari importante. De la mijlocul secolului XX pana in anul 2003 in cladire a functionat sectia judeteana a Arhivelor Statului. Cladirea clasicista are un plan dreptunghiular, cu un portic central pe fatada principala, sustinut de patru stalpi ziditi din caramida, arce si timpan triunghiular.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite