Coco escaladează cinci vârfuri de peste 6.700 de metri în 50 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinista de 16 ani din Braşov a plecat într-o nouă expediţie lângă deşertul Atacama din America de Sus. Dacă va termina cu succes ascensiunile, Crina Coco Popescu vrea să atace Everestul, aprilie 2012.  

Sportiva încearcă să urce, în decurs de doar 40 de zile, pe cinci vârfuri situate în lanţul Cordilierilor, lângă deşertul Atacama din America de Sud: Ojos del Salado (6.880 m), Tre Croces Sur (6.613 m), Incahuasi (6.621m), Tre Croces Cent (6.749 m) şi Pissis (6.795 m).

Va trece de la +50°C la -25°C

În mai puţin de şase săptămâni, românca va trece prin temperaturi extreme: de la +40...50°C, cât se înregistrează în deşertul Atacama, aflat la baza munţilor, la -25 de grade Celsius, cât ajunge pe vârfuri.

Citiţi aici despre recordurile tinerei alpiniste

„Este o expediţie dificilă, cu cinci ascensiuni succesive, în condiţii climatice aspre. În America de Sud sunt diferenţe foarte mari de temperatură şi o umiditate foarte scăzută. În decembrie 2008 am urcat pe Ojos del Salado, devenind cea mai tânără alpinistă care a reuşit această performanţă. Dacă voi escalada celelalte vârfuri, voi bate alte patru recorduri mondiale de vârstă", spune Coco.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite