25 de ani închisoare pentru avocatul brașovean care a comandat uciderea soției sale UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curții de Apel Brașov au dat sentința în cazul crimei din cartierul Noua, petrecută în urmă cu un an, când o femeie a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuțit.

UPDATE 13.50 Avocatul Victor Teodorescu a fost condamnat la 25 de ani pentru omor calificat sub forma instigării. Din această pedeapsă se va scădea însă, perioada cât avocatul a stat deja după gratii, respectiv din 15 iunie 2011. De asemenea, timp de zece ani de la ispăşirea pedepsei, Teodorescu are interzise anumite drepturi. Totodată, instanţa a decis ca la eliberarea din penitenciar, lui Victor Teodorescu să-i fie prelevate probe biologice, iar probele care se vor recolta vor fi utilizate în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. 

Nu în ultimul rând, instanţa l-a obligat pe Erwin Preşmereanu, cel care a comis crima, la plata unor daune morale în valoare de 50.000 de euro, din cele100.000 de euro, acordate de instanţă Oanei Teodorescu, fiica avocatului. Citeşte aici ce a zis Oana Teodorescu, după comiterea crimei

Instanţa i-a obligat pe Victor Teodorescu şi Erwin Preşmereanu la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat. Astfel, avocatul are de plătit 10.900 de lei, iar Erwin Preşemreanu 1 .050 de lei de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.  Hotărârea a fost pronunţată în şedinţă publică, însă nici Victor Teodorescu şi nici Erwin Preşmereanu nu au fost în sala de judecată. Avocata lui Victor Teodorescu, Lorette Luca, a anunţat deja că va face recurs. Acesta se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Soțul victimei, avocatul Victor Teodorescu, suspectat că a plătit un bărbat ca să îi ucidă nevasta a primit astăzi o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

Victor Teodorescu a fost judecat la Curtea de Apel Braşov pentru instigare la omor calificat, după ce procurorii au descoperit că avocatul ar fi plănuit, în scris, uciderea soţiei sale pentru a-i încasa banii din asigurarea de viaţă. Deşi Victor Teodorescu şi-a susţinut mereu nevinovăţia, anchetatorii au găsit un bilet în care avocatul ar fi scris toţi paşii şi comportamentul pe care trebuie să-i urmeze criminalul, tânărul Erwin Preşmereanu, când va intra peste soţia lui. Biletul a fost expertizat de două ori, iar ambele concluzii au arătat că scrisul este al avocatului.

Vezi aici cum s-a petrecut crima din cartierul Noua şi Citeşte aici cum a fost plănuită oribila crimă

Violeta Teodorescu a fost ucisă în data de 29 martie 2011, în casa familiei din cartierul Noua. Erwin Preşmereanu s-a dus la locuinţa victimei şi s-a dat drept angajat de la Electrica. A intrat în casă sub pretextul că citeşte contorul care înregistrează consumul energiei electrice din locuinţă. Apoi, Preşmereanu a scos un levier şi a atacat-o pe Violeta Teodorescu. Femeia s-a apărat, dar tânărul a luat un cuţit din bucătărie şi a înjunghiat-o. Legiştii au găsit pe trupul femeii 40 de de leziuni la nivelul capului şi gâtului. Erwin Preşmereanu a fost condamnat deja pentru crima comisă la 16 ani şi 8 luni închisoare.

După condamnare, Autorul crimei din cartierul Noua este internat la Jilava

Vom reveni cu amănunte!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite