Peste 150 de hectare de teren agricol şi 24 de locuinţe, inundate la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de hectare de teren agricol din comuna Părău şi 24 de case şi gospodării din localitatea Caţa, judeţul Braşov, au fost inundate, în ultimele 24 de ore, potrivit unui raport al Sistemului de Gospodărirea a Apelor (SGA) Braşov.

Centralizarea datelor privind pagubele înregistrate în ultimele 24 de ore arată că la Caţa au fost afectate 24 de case şi curţi, precum şi 20 anexe gospodăreşti, din cauza ieşirii din matcă a pârâului Homorodu Mare, iar pârâul Paloş a inundat 20 grădini, un kilometru de drum judeţean (DJ 132 A), 0,25 km străzi comunale şi 0,2 hectare de teren agricol.

În comuns Părău, evaluările arată că au fost afectate 150 de hectare de teren agricol cultivat.

IALOMIŢA: LA FETEŞTI A ÎNCEPUT EVACUAREA LOCALNICILOR

Cele mai mari cantităţi de precipitaţii în ultimele 24 de ore s-au înregistrat la Dopca - 26,8 l/mp şi Tohanul Nou - 19,8 l/mp.

"Se menţin în continuare depăşiri ale pragurilor de apărare pe râul Olt, la staţiile hidrometrice Podu Olt (85 centimetri peste cota de atenţie), Feldioara (10 centimetri peste cota de atenţie) şi Hoghiz (95 centrimetri peste cota de inundaţie)", se menţionează în raportul citat de Mediafax.

Prognoza pentru următoarele 24 de ore arată că debitele pe râul Olt vor fi în scădere pe sectorul Feldioara-Hoghiz şi aceeaşi tendinţă de scădere va fi şi pe afluenţi.

Codul portocaliu se va menţine, vineri, până la ora 16.00, în judeţul Braşov, pe cursul Oltului superior şi mijlociu şi pe afluenţii acestuia, iar la ora 23.00 va expira şi avertizarea cod galben.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite