Dosarul de omor al lui Cioacă, „spaima procurorilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul va ajunge în curând pe mâna unui al treilea procuror, după ce ultimul magistrat desemnat s-a ocupat de dosar doar şase luni.

Parchetul General schimbă pentru a treia oară, procurorul de caz. Ofiţerul braşovean este acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, iar acuzarea declară că are probe. Cioacă susţine că n-are niciun amestec. Cristian Cioacă a fost anchetat mai întâi, de procurorul Marius Iacob. După partu ani de anchetată Iacob a devenit adjunctul procurorului general al Româniai şi nu s-a maiputut ocupa de dosar, A fost desemnat un alt magistrat care a rezitat doar şase luni. Acum urmează un al treilea procuror.

„Toate dosarele procurorului care l-a cercetat şi pe Cristian Cioacă vor fi repartizate, în cel mai scurt timp, altor anchetatori. Asta pentru că procurorul în cauză a fost delegat la Parchetul General şi urmează să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti", declarat purtătorului de cuvânt al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie, Dana Tiţian, citată de brasovultau.ro.

Cioacă a fost audiat la Parchetul General

Ce probe au anchetatorii?

Poliţistul Cristian Cioacă a făcut mai mulţi paşi greşiţi care i-au determinat pe anchetatori să-l suspecteze. Au trecut aproape cinci ani de la dispariţia Elodiei şi totuşi Cioacă este liber. Asta deşi a picat testul poligraf.

Vedeţi aici la ce întrebări a picat Cioacă poligraful

Primul pas suspect de Cioacă după dispariţia Elodiei a fost să schimbe yala la apartament şi să ceară ca soţia să fie scoasă de la întreţinere.
Al doilea pas suspect este anunţarea dispariţiei Elodiei abia în 5 septembrie, la şase zile după dispariţie. Două zile mai târziu reclamă o inundaţi în apartament, dar specialistului i se pare că robinetul a fost smuls intenţionat din perete. În schimb perdeaua de la duş fusese schimbată şi lipseau şi câteva prosoape.

Un alt semn de alarmă a fost dispariţia unui cuţit de bucătărie din locuinţă. La percheziţiile din luna septembrie a anului 2007 anchetatorii au găsit mai multe urme de sânge în baie şi în dormitor. Locaţia stropilor i-a făcut pe anchetatori să creadă că Cioacă a lovit-o pe Elodia, iar acesta ar fi decedat, după ce în cădere s-ar fi lovit de un corp dur.

Cioacă a scăpat de infracţiunile informatice

Şi în maşina lui Cioacă s-au găsit urme de sânge, iar analizele au arătat că este al Elodiei. Au urmat apoi lucrurile găsite într-o râpă dintre Poiana Braşov şi Râşnov. O uniformă de poliţist, cutia de ceramică în care Elodia îşi ţinea bijuteriile, sticle de parfum de damă, reviste, mănuşi chirurgicale.

Pe cămaşa de poliţist găsită în râpă apare AND-ul lui Cioacă. În respectiva cămaşă de poliţist cu mânecă scurtă, Cioacă a fost filmat de camerele de supraveghere video a unei benzinării, chiar în noaptea dispariţiei Elodiei, în jurul orei 21:00. S-a întâlnit la benzinărie cu doi colegi de serviciu cărora le-a dat bonuri pentru carburanţi.

Cioacă vrea cu orice preţ bunurile Elodiei

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite