Cioacă a fost achitat în dosarul de infracţiuni informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cioacă îşi află astăzi sentinţa Foto.Adevărul Braşov
Cioacă îşi află astăzi sentinţa Foto.Adevărul Braşov

Magistraţii Judecătoriei Braşov urmează să se pronunţe azi în dosarul în care poliţistul a fost judecat pentru spargerea căsuţei de e-mail a avocatei dispărute Elodia Ghinescu.

UPDATE 13.10 Poliţistul a scăpat de dosarul în care a fost acuzat că a spart email-ul soţiei sale. Judecătoria Braşov l-a achitat azi, dar el nu a fost prezent în sală pentru a-şi afla verdictul. În dosar a mai fost achitat şi hackerul Adrian Niţu, cel care l-a ajutat pe Cioacă să spargă căsuţa de e-mail a Elodiei Ghinescu. Decizia de azi nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile.

Avocata familiei Ghinescu, Marilena Crina Radu, a anunţat deja că va face recurs. Apărătoarea susţine că se aştepta la o astfel de decizie încă de când a depus la dosar certificatul de deces al Elodiei.

„Eu spun că soluţia nu este una obiectivă, întemeiată, legală. Eu mă aşteptam la o soluţie de achitare a lui Cioacă întrucât la un moment dat, instanţa a apreciat faţă de faptul că Elodia a fost declarată moartă că nu se mai impune administrarea probatoriului, ori după aceste spuse ale instanţei, era evident că dumneaei se va pronunţa în sensul acesta, de achitare. Astăzi, a pronunţat o soluţie de achitare în baza articolului 10 litera b, fapta nu este prevăzută de legea penală. Eu apreciez că soluţia nu este întemeiată, nu este legală", a spus Crina Radu.

Avocata a mai spus că „instanţa, de când am depus cererea de declarare a morţii Elodiei a tras de timp, nu a mai dorit să mai citeze martorii, mă aşteptam la o astfel de soluţie. La ultimul termen de judecată, avocata lui Cioacă a cerut achitarea pentru că fapta penală nu există. Solicitarea prin care el cerea achitarea pe motiv că Elodia este moartă înseamnă că el acceptă faptul că Elodia este moartă, dumnealui fiind ultima persoană care a văzut-o în viaţă. Deci acceptă ideea că în data de 29 spre 30 august 2007 Elodia a decedat în domiciliul conjugal de pe strada Gloriei. Cristian Cioacă a omorât-o pe Elodia Ghinescu în 30 august 2007 şi a dorit să se victimizeze prin faptul că a dat publicităţii aceste date care priveau viaţa personală a Elodiei Ghinescu". .



Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a cerut achitarea clientului ei, întrucât fapta nu există fiindcă Elodia Ghinescu a fost declarată oficial moartă şi astfel nu aveam de-a face cu o infracţiune. La polul opus, avocata familiei Ghinescu, Marilena Crina Radu, a cerut condamnarea cu executare a poliţistului şi consideră că o soluţie de achitare nu ar fi nici corectă nici legală.

„Cristian Cioacă nu avea niciun drept să accezeze, să transfere şi să restrictioneze datele informatice ale Elodiei Ghinescu. Nu are ncio relevanţă faptul că Elodia Ghinescu ar fi fost declarată moartă. Achitarea ar fi o soluţie greşită şi vom formula recurs", a spus Crina Radu.

Dosarul a fost iniţial pe rolul Curţii de Apel Braşov, care l-a condamnat în septembrie 2010 la trei ani închisoare cu suspendare şi a decis ca poliţistul să fie pus sub supraveghere judiciară timp de cinci ani.

Numai că Cioacă a atacat sentinţa Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii Curţii Supreme au ajuns la concluzia că, de fapt, Judecătoria Braşov era competentă soluţioneze acest dosar. În consecinţă, cauza a fost trimisă spre rejudecare la Judecătorie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite