Braşovul, pe locul V pe ţară la violenţa în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi elevi s-au luat la bătaie, unul dintre ei a folosit un spray lacrimogen Foto arhivă
Mai mulţi elevi s-au luat la bătaie, unul dintre ei a folosit un spray lacrimogen Foto arhivă

În fiecare zi, în şcolile din România se înregistrează, în medie, 45 de cazuri de violenţă. Asta ar fi una dintre concluziile unui raport emis de Ministerul Educaţiei.

Potrivit raportulului 4.131 de cazuri de cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furturi au fost înregistrate în intervalul martie-mai 2012.

„Având în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune pe termen mediu şi lung în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen", precizează MECTS.

Polul violenţei pare să fie judeţul Argeş, unde au fost raportate 1.041 de cazuri, inclusiv vătămări grave care au dus la deces.
Urmează în topul degradării şcolare judeţele Neamţ -722 de cazuri, Timiş -527de cazuri, Hunedoara -cu 384 de cazuri şi Braşov -cu 241 de cazuri.

Citiţi aici desppre ultima bătaie în şcolile din Braşov.

Camere video în şcoli

La Braşov va implementat un sistem de siguranţă în şcoli în valoare de 3,9 milioane de lei. Proiectul este finanţat cu fonduri europene.

Unităţile care vor beneficia de proiect sunt: Şcoala Generală nr. 2, Şcoala Generală nr. 3, Şcoala Generală nr. 4, Şcoala Generală nr. 11, Corpul A al Şcolii Generale nr. 15, Şcoala Generală Nr. 25, Şcoala Generală nr. 31, Colegiul Naţional „Unirea" şi Colegiul Economic „Andrei Bîrseanu".

Va fi montat şi un dispecerat de monitorizare pentru cele nouă şcoli. Această soluţie permite monitorizarea în timp real a evenimentelor ce pot pune în pericol siguranţa elevilor şi a personalului didactic, şi intervenţia rapidă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite