Bătaie între elevi la un liceu din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi elevi s-au luat la bătaie, unul dintre ei a folosit un spray lacrimogen Foto arhivă
Mai mulţi elevi s-au luat la bătaie, unul dintre ei a folosit un spray lacrimogen Foto arhivă

Incidentul a avut loc azi, în prima zi de şcoală, la Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă" din Braşov.

Update 15.05 Poliţiştii au dechis o anchetă în cazul agresiunii de la Colegiul „Emil Racoviţă".

„O patrulă a Secţiei 3 Poliţie Braşov s-a deplasat imediat la faţa locului, unde a identificat elevul respectiv, de 19 ani, care prezenta urme de agresiune fizică în zona capului,ca urmare a fost transportat la spital. Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, în zona chioşcului de la intrarea în curtea liceului, victima a fost agresată fizic de trei colegi de liceu, doi de 18 ani şi unul de 17, care au fugit apoi de la locul faptei. Cele trei persoane urmează să fie audiate de poliţişti, conform prevederilor legale, pentru stabilirea participaţiei lor la agresiune, iar încadrarea juridică a faptei se va stabili în funcţie de starea de sănătate a victimei", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Update 13.10 Potrivit conducerii Colegiului „Emil Racoviţă", în scandal au fost implicaţi, de fapt, patru elevi de clasa a XII-a, iar trei dintre ei l-au agresat pe al patrulea. Incidentul s-a petrecut în curtea şcolii. „Cei patru erau abesenţi de la ore fiindcă au chiulit, dar s-au reîntors la şcoală. Au sărit gardul şi au revenit în curte. Acolo s-au certat, iar trei dintre ei l-au lovit pe al patrulea", a spus directoarea Colegiului, Gabriela Deliu. Agresiunea a fost descoperită de către un profesor, care venea l-a şcoală şi l-a găsit pe elevul bătut în curte. Profesorul l-a întrebat ce s-a întâmplat, dar victima nu a recunoscut nimic.

Cadrele didactice s-au uitat pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din dotarea şcolii şi au văzut întreg incidentul, pe care îl consideră regretabil. „Este un incident neplăcut. Am vorbit la spital şi elevul lovit are o leziune minoră. Noi o să facem investigaţii în comisia de disciplină, care se vor concretiza într-o sancţiune, ce poate merge până la exmatricularea din şcoală", a mai spus Gabriela Deliu.

Cei patru elevi învaţă în clase diferite, dar sunt prieteni. Profesorii spun că niciunul dintre ei nu excelează la învăţătură şi sunt chiulangii.

Cei doi, ambii elevi în clasa a XII-a, s-au luat la bătaie în timpul unei pauze şi întreg scandalul ar fi izbucnit, se pare, din cauza unei fete.

În urma altercaţiei, unul dintre elevi a ajuns la spital, cu un traumatism cranio-cerebral. O echipă de poliţişti se află la sediul Colegiului pentru cercetări. Deocamdată, la Poliţie nu s-a înrtregistrat nicio plângere cu privire la acest incident.

Vom reveni cu amănunte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite