Braşov: Profesorul „problemă“ de la Colegiul de Informatică va fi demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia de demitere a fost luată în urma întrunirii Consiliului de Adminstraţie a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil", prin vot secret.

CITIŢI AICI DESPRE ÎNTREGUL SCANDAL AL FILMULEŢELOR DE PE YOUTUBE

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Dorel Agache, „la baza deciziei au stat mau multe motive, printre care şi nerespectarea legislaţiei în vigoare şi neîndeplinirea sarcinilor de serviciu din fişa postului".

Profesorul Popovici a devenit „cunoscut" după ce a apărut pe Youtube în 14 filmuleţe folosind un limbaj vulgar la adresa profesorilor, la întrunirea unei comisii de disciplină care propunea sancţionarea sa.

S-a constituit o comisie de disciplină formată din trei profesori care au făcut o anchetă în cazul domnului profesor. Nu au fost luate în considerare cele 14 filmuleţe, pentru că domnul profesor a fost sancţionat la momentul respectiv, în 2009, ci sesizările părinţilor. Bineînţeles că la baza deciziei a stat şi limbajul neadecvat al domnului profesor Popovici", a declarat pentru Adevărul de Seară, Mariana Bulbuc, directoarea colegiului.

Decizia de demitere a profesorului Florin Popovici a fost luată aseară, în Consiliul de Adminstraţie. Profesorii au votat în unanimitate desfacerea disciplinară a contractului de muncă al profesorului. „Urmează să emitem decizia şi să i-o trimitem prin poştă", a mai spus Mariana Bulbuc.

Profesorul Florin Popovici este doctor în matematică şi scrie la reviste de specialitate din ţară şi din străinătate. Potrivit conducerii colegiului, la solicitarea părinţilor, prof. dr. Florin Popovici nu mai predă decât la clasele a IX-a din cadrul colegiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite