Profesor „problemă“, la Colegiul de Informatică VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prof.dr. Florin Popovici este un dascăl exemplar la catedră, dar cu un limbaj „colorat" faţă de colegii din cancelarie. Profesorul a ajuns „vedetă" pe Youtube, nu pentru că ar fi descoperit vreo formulă matematică, ci pur şi simplu pentru comportamentul şi limbajul său neadecvat. 

În filmare, profesorul se arată indignat pentru că îi este citit raportul Comisiei de Disciplină, în care i se arăta că, la unul dintre consiliile profesorale, i-a jignit pe colegii săi. „Eşti cretină, eşti directoare, fă, prostovanco, nenorocito, pentru mine nu mai exişti", îi spune profesorul Marianei Bulbuc, directoarea Colgiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil". „(...) auzi deminitate, fă, umflato, de unde ai scos cuvântul astă?", se adresează Florin Popovici unei alte profesoare din cancelarie.

Profesorul apare pe Youtube în 14 filmuleţe. „În timpul Consiliului Profesoral, domnul profesor a avut un comportament total nepotrivit, jignindu-i pe aproape toţi colegii participanţi. Presupunem că acest comportament s-a datorat faptului că domnul profesor nu acceptă ideea că ar putea fi sancţionat şi spera să îi determine pe colegi să părăsească sala. Astfel, nu ar mai fi putut fi penalizat, din lipsă de cvorum pentru acordarea votului pentru sancţiune" a declarat Marianei Bulbuc, directoarea Colgiului Naţional de Informatică.

PENTRU A VIZIONA UNUL DINTRE FILMULEŢE, CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS! ATENŢIE, MATERIAL ce CONŢINE LIMBAJ VULGAR EXPLICIT!

image

De altfel, el a fost monitorizat la clasă de inspectori de specialitate, dar de fiecare dată rapoartele au ieşit perfect, în ceea ce priveşte activitatea sa didactică.  

Citeşte şi:

Anchete pe bandă rulantă, în liceele braşovene

 Întrebat dacă are un conflict cu directoarea instituţiei de învăţământ, profesorul a spus că: „este un conflict între mine şi morală (...) Sunt în conflict cu fel de fel de derbedei cum este şi această directoare. Ce limbaj am folosit? Chiulangioaică, imorală. (...) Eu nu i-am spus că e grasă, i-am spus că e umflată, şi ce-i cu asta? Un nesimţit care intervine peste mine în timp ce eu vorbesc, cum trebuie să-i spun, «doamnă, vă respect umflăciunea»?(...) Mie, în cadrul comisiei respective, nu mi se dădea voie să vorbesc, asta era problema mea", a declarat Florin Popivici.

 Florin Popovici a recunoscut că îl deranjează Consiliul de Administraţie al colegiului, care, în viziunea sa, este „un grup infracţional, care doar îşi face interesele proprii şi acoperă toate ilegalităţile. Anul trecut mi-au dat calificativ «bine», într-un mod cu totul ilegal. Consiliul de administraţie nu respectă legile ţării, dar vor ca alţii să le vorbească frumos. Cum să-i vorbesc frumos unei haimanale?".

După Consiliul Profesoral, profesorul Popovici a fost sancţionat cu diminuarea calificativului pentru anul şcolar trecut, dar şi cu o amendă  de 500 de lei, de la Poliţie. Şeful Inspectoratului Şcolar Braşov, Dorel Agache, a recunoscut că profesorul reprezintă o problemă şi a fost sancţionat în repetate rânduri.

Profesorul Florin Popovici este doctor în matematică şi scrie la reviste de specialitate din ţară şi din străinătate. „În fiecare sâmbătă de la 9.00 la 12.00 mă întâlnesc cu elevii din cercul de matematică, merg cu ei pe munte şi mă ocup de activităţi de îngrijire şi înfrumuseţare a curţii şcolii", spune Florin Popovici.

 Potrivit conducerii colegiului, la solicitarea părinţilor, prof. dr. Florin Popovici nu mai predă decât la clasele a IX-a din cadrul colegiului. „Părinţii nu au curaj să îl reclame pe domnul profesor, pentru că le e teamă să nu-i lase corigenţi pe elevi. A fost un caz în 2008, iar elevul respectiv s-a transferat de la clasa unde preda Florin Popovici", a mai spus Mariana Bulbuc.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite