Oktoberfest a scos mii de braşoveni din case (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Berea şi cârnaţii din belşug, muzica germană, participanţii îmbrăcaţi în costume bavareze şi concursurile interactiv au transformat Oktoberfest într-o distracţie pe cinste. Pe lângă concerte şi un spectacol de standp-up comedy, în această seară, la ora 19.00, începe Miss Oktoberfest

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA OKTOBERFEST

Cea de-a doua zi a renumitei sărbători de bere a atras aseară numeroşi braşoveni şi turişti dornici de distracţie. Cortul amplasat pe Arena Liceului Sportiv, cu o capacitate de 2.450 de locuri a fost plin până la refuz.

CITEŞTE ŞI:

Oktoberfest vine cu distracţie bavareză (GALERIE FOTO)

Fetele şi-au testat plămânii suflând în bucium, la Oktoberfest

image

Berea autohtonă sau germană, de la evenimentul ce îmbină tradiţiile bavareze cu cele româneşti, a făcut deliciul publicului. Berea se vinde cu preţuri cuprinse între patru şi opt lei paharul.

image

„Ce-i mai bun decât o bere rece? E cam scumpă, dar nu puteam lipsi de la festival ",

a declarat Arsănică Nan ,

participant.

De asemenea, cârnaţii albi de grătar şi cârnăciorii de bere au fost deliciile în faţa cărora nimeni nu a putut rezista. Mirosul ademenitor al preparatelor tradiţionale bavareze i-au ademenit pe braşoveni încă de la intrare, iar preţurile acestora variază între 3 şi 15 lei.

image

Costume şi tradiţii bavareze

Participantele îmbrăcate în costume tradiţionale nemţeşti au fost îndelung admirate şi invitate la dans de publicul petrecăreţ. „Dansăm pentru că atmosfera este fantastică. Ne bucurăm că a venit Oktoberfest şi mai venim să dansăm şi duminică", au declarat Horst şi Bianca Zavaczki, care dansau, cu mândrie, în  costume bavareze.

image

La Oktoberfest, distracţia a fost pe primul plan, indiferent de vârstă. „Ne simţim minunat. Atmosfera este fantastic şi muzica antrenantă. Nu poţi sta jos, la masă", a declarat Lenuţa Tudor (58 ani), care dansa cu prietena ei Dumitra Sandu (66 ani).

image

Din oră în oră, publicul a fost invitat să se înscrie la concursuri care de care mai trăsnite. Duelul cu cârnatul nemţesc gonflabil, aruncările la ţintă cu covrigi uriaşi, împingerea butoiului cu bere la deal şi concursul „Tanzen", unde concurenţii au trebuit să danseze într-un picior au fost doar câteva dintre competiţiile de aseară.

image

Programul de astăzi

Pe scena amplasată în cortul de la Oktoberfest vor urca, azi, de la ora 15.00, trupa de muzică rock Arsenal, nemţii de la Wirbelvind (16.30 şi 21.00) şi trupa de standp-up comedy Spitalul 9 (20.30).

image

În plus, Miss Oktoberfest este programat la ora 19.00. Pretendentele la titlu vor trebui să mănânce un turinger (specialitate bavareză de cârnat) supradimensionat şi să-şi demonstreze forţa cu o halbă de bere.

image

Distracţia de la Oktoberfest va continua până duminică, la ora 22.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite