Oktoberfest vine cu distracţie bavareză (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

500 de hectolitri de bere şi două tone de cârnaţi îi aşteaptă pe braşoveni şi pe turişti la festivalul care se încheie mâine. Participanţi îmbrăcaţi în costume tradiţionale nemţeşti, concursuri, muzică şi produse bavareze sunt surprizele pregătite zilele acestea pentru Oktoberfest.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Oktoberfest, cea mai renumită sărbătoare a berii din lume, a ajuns la Braşov încă de anul trecut. Ediţia din acest an, în cadrul căruia tradiţiile bavareze se împletesc cu cele româneşti oferă şi mai multe surprize.

Mai citeşte şi:

Distracţie totală cu bere şi cârnaţi, la Oktoberfest

Mii de bănăţeni iau cu asalt Festivalul Strugurilor de la Vrşec

Oktoberfest a scos mii de braşoveni din case (GALERIE FOTO)

Fetele şi-au testat plămânii suflând în bucium, la Oktoberfest

 Pentru cei dornici de distracţie, pe Arena Liceului Sportiv din Braşov a fost amplasat un cort cu o capacitate de 2.450 de locuri.  La Oktoberfest puteţi alege între sortimente de bere autohtonă sau germană, care se vinde cu preţuri cuprinse între patru şi opt lei/paharul. „Ce-i mai bun decât o bere rece? Chiar dacă e cam scumpă berea, ne place că avem un astfel de festival şi la Braşov", a declarat Arsănică Nan.

Preparate delicioase

Pe lângă cei 500 de hectolitri de bere, organizatorii au pus la dispoziţie două tone de cârnaţi albi de grătar şi 500 de kilograme de cârnăciori de bere. Mirosul ademenitor al preparatelor tradiţionale bavareze te ademenesc încă de la intrare, iar preţurile acestora variază între 3 şi 15 lei.

„Se simte spiritul nemţesc, muzica este de calitate, cârnaţii sunt delicioşi, chiar mai buni decât cei de la Oktoberfest-ul din Germania", ne-a declarat Mihaela Sarighioleanu, venită cu familia din Constanţa.

Concursuri interactive

Duelul cu „wurşti" supradimensionaţi din burete, pescuitul de doze de bere dintr-un heleşteu cu apă rece, aruncări la ţintă cu covrigi uriaşi şi concursul „Tanzen", unde concurenţii vor trebui să danseze într-un picior sunt doar câteva dintre competiţiile distractive la care veţi putea lua parte la festival.

Nici surprizele pentru cei mici nu lipsesc. Poneii Leasy şi Jamiro vor fi îndrăgiţi de micuţi, parcul de distracţii dotat cu caruseluri şi maşinuţe, dar şi dulciurile vor face ca prichindeii să se simtă minunat. „Îmi plac foarte mult poneii. Până acum am călărit şi un cal, însă poneiul e cel mai drăguţ", ne-a spus Mara Răducanu (8 ani).

Pe scena amplasată în cortul de la Oktoberfest vor urca, azi, de la ora 15.00, trupa de muzică rock Arsenal, nemţii de la Wirbelvind şi trupa de standp-up copmedy Spitalul 9.

În plus, Miss Oktoberfest, unde pretendentele la titlu vor trebui să mănânce un turinger (specialitate bavareză de cârnat) supradimensionat şi să-şi demonstreze forţa cu o halbă de bere de un litru este programat la ora 19.00. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite