O bătrână din Braşov şi-a dat casa pe 3000 de lei, în schimbul achitării datoriei la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O braşoveancă cu pensie de 350 de lei pe lună a ajuns să îşi „amanneteze" casa după moarte, ca să îşi poată plăti datoriile la întreţinere.

Maria Moldovan are 86 de ani şi trăieşte cu doar 350 de lei pe lună. Braşoveanca povesteşte că a lucrat în fabrică şi s-a pensionat pe caz de boală.

„Am ieşit cu o pensie de câine, de doar 140 de lei, dar banii ăia îmi ajungeau mai mult decât îmi ajung acum cei 350 de lei. Nu cumpăr medicamente, m-am obişnuit fără, iar mâncarea e fudulie. Un ou, pâine, cam asta e mâncarea", spune cu ochii în lacrimi bătrâna.

Citeşte şi:

Ruşinos. Bătrânii au învăţat să trăiască cu mai nimic

Din cauza sărăciei, femeia a ajuns să facă, în urmă cu doi ani, un gest extrem. „Aveam 3000 de lei, datorie la întreţinere şi nu mai voiam să ajung prin tribunale. Am făcut contract cu o famile, pe casa asta, după ce mor eu, iar, în schimb, ei au achitat datoria la întreţinere. Asta am făcut: mi-am dat casa pe 3000 de lei", povesteşte bătrâna.

Femeia, văduvă de 12 ani, spune că banii pe care îi primeşte de la stat sunt „o palmă, nu un premiu. Chiar dacă nu mai scad din pensie, tot nu ajung banii pentru nimic. Am înţeles că nu mai primim nici gratuitate pe autobuz şi , probabil, nici ajutor la încălzire. Ne aşteaptă să murim şi ne grăbesc drumul spre groapă", este de părere braşoveanca.

În situaţia bătrânei care trăieşte cu 350 de lei pe lună se mai află 7535 de bătrâni, doar în judeţul Braşov. Reprezentanţii Casei de Pensii sunt de părere că numărul bătrânilor cu pensie socială se va dubla în urma reducerilor anunţate de guvern.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite