Micii jurnalişti de la televiziunea TV2BV au făcut furori în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa TV2BV Foto. Adevărul Braşov
Echipa TV2BV Foto. Adevărul Braşov

La doar două luni de la inaugurarea singurului studio de televiziune existent într-o şcoală din România, micii jurnalişti de la Şcoala Generală Nr. 2 „Diaconu Coresi" din Braşov au reuşit să se afirme şi peste hotare. 

Citeşte aici cum a luat naştere studioul de televiziune

În cele două luni de zile, cei mici au muncit din greu. Au postat numeroase articole în cele trei publicaţii online, au realizat emisiuni de televiziune care surprind evenimentele şcolii, jurnale de actualităţi, portrete de dascăli, de elevi, interviuri cu oficialităţile locale, cu părinţii sau cu staff-ul instituţiei. Elevii au muncit cot la cot cu profesorii coordonatori, iar ţelul lor este să devină din ce în ce mai buni. „Avem o grilă de programe pe care încercăm s-o îmbunătăţim permanent, astfel încât iniţiativele elevilor, părinţilor, creativitatea şi originalitatea să devină atribute ale profesionalismului echipei noastre şi să deservească sferele de interes ale grupurilor ţintă: elevi, profesori, părinţi, comunitatea locală", a declarat profesorul Dumitru Avădanei, managerul proiectului TV2BV.

Rezultatele muncii lor nu s-au lăsat aşteptate. Statisticile au arătat că site-ul echipei TV2BV are, chiar la scurt timp de la inaugurare, circa 17.000 de accesări din România, Canada, Statele Unite, Anglia, Italia, Turcia, Belgia, Germania. Drept urmare, echipa TV2BV a introdus în grila de programe un jurnal lunar în limba engleză „News", deschizând astfel poarta unor parteneriate educaţionale internaţionale cu şcoli care posedă studiouri de televiziune şi presă şcolară online.


Eforturile lor au fost recunoscute şi de organizatorii concursului „Trofeul Dascălilor", desfăşurat recent la Braşov, unde locul I şi Trofeul a fost acordat profesorului Dumitru Avădanei Dumitru de la Şcoala Generală Nr. 2 „Diaconu Coresi" Braşov pentru proiectul „TV2BV - o poveste de succes..." (foto sus).

brasov
Foto: Stelian Grajdan


Click pe poze pentru mai multe imagini din studioul tv


„Obţinerea trofeului vine ca o confirmare oficială a talentului jurnalistic al echipei trustului media formată din 40 de voluntari: 25 de elevi şi 15 cadre didactice. TV2BV este un spaţiu public de afirmare şi formare a tinerilor jurnalişti, o alternativă educaţională, o modalitate de orientare şcolară şi profesională a elevilor, un instrument de realizare a PR-lui şcolii noastre, un spaţiu nonconvenţional în care actul învăţării capătă valenţe şi dimensiuni noi. TV2BV a devenit un brand al învăţământului braşovean. Câştigarea trofeului ne obligă să devenim de la o zi la alta mai buni, mai exigenţi cu noi înşine, mai creativi iar pe elevi îi motivează şi le conferă un plus de valoare adăugată demersului lor educaţional", a spus Dumitru Avădanei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite