Elevii unei şcoli din Braşov şi-au făcut studio de televiziune FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Stelian Grajdan
Foto: Stelian Grajdan

Micuţii reporteri vor face teren şi vor prezenta ştiri şi emisiuni, asemeni jurnaliştilor pe care îi văd zilnic la televizor.

Cei 1300 de elevi şi dascăli de la Şcoala Generală nr. 2 „Diaconu Coresi" din Braşov au, de astăzi, propria lor televiziune. În şcoala lor s-a inaugurat primul studio TV care a existat vreodată într-o unitate de învăţământ din Braşov. Îndrumaţi de dascălii lor, elevii vor descoperi aici tainele jurnalimsului, vor realiza interviuri şi vor face emisiuni pentru colegii lor. Echipa TV2BV este formată dintr-un grup de 25 de elevi, care deja şi-au împărţit sarcinile de serviciu.  „Claudiu Dragomir, elev în clasa a VIII-a, se ocupă de partea de IT, este şi producător şi editor de imagine şi sunet. Şase elevi vor fi reporteri, alţi şase au fost desemnaţi pentru filmări în interior şi exterior, un elev se va ocupa de scenografie şi va fi şi consultant design, doi elevi vor fi responsabili de ilustraţia muzicală, iar alţi patru elevi vor fi redactori de presă. La toţi aceştia, se adaugă zece profesori, care vor fi redactori de presă şi televiziune. După inaugurarea oficială a studioului de televiziune, toată echipa va intra într-un training de aproximativ două luni, în cadrul căruia elevii vor afla mai multe despre tainele meseriei de jurnalist", a spus profesorul Dumitru Avădanei, managerul de proiect.

Foto: Stelian Grajdan


Click pe poze pentru mai multe imagini din studioul tv


Vor promova valorile şcolii

Când îşi vor intra în pâine, micuţii jurnalişti se vor ocupa de cele trei publicaţii on-line ale şcolii, „Martor ocular", „Fii Voluntar" şi „Portret de elev", dar şi de realizarea emisiunilor TV „Agenda culturală", „Reporter de teren", „Portret de dascăl", „A fi părinte" şi „Buletine informative". „Vom face câte şapte-opt emisiuni pe lună. Acestea vor fi prezentate de patru reporteri şi vom promova proiecte naţionale şi europene ale şcolii, evenimente culturale, reportaje şi interviuri realizate în campaniile umanitare şi ecologice ale şcolii, modele de elevi cu rezultate deosebite din şcoala noastră, profesori care au marcat viaţa şcolii prin iniţiative şi profesionalism şi părinţi care se remarcă prin implicarea lor în actul educaţional.Totodată, vom oferi informaţii la zi despre legislaţia şcoală, examene, testări sau olimpiade. Emisiunile vor fi postate în format video, pe site-ul nostru www.tv2bv.com", a mai spus profesorul Dumitru Avădanei.

Îşi iau munca în serios

Site-ul a fost conceput chiar de producătorul şi cameramanul echipei. „Eu sunt pasionat de IT. Am învăţat singur, mai mult de pe YouTube, dar am fost şi la un curs de HTML. Visul meu e să lucrez într-o mare companie, ca Apple sau Microsoft", a spus Claudiu Dragomir, de 14 ani. Colegii lui, care vor sta în faţa camerei de filmat, abia aşteaptă să înceapă munca, deşi, spun ei, vor avea puţine emoţii. „Pentru mine jurnalismul a fost întotdeauna ceva mai special, fiindcă în această meserie se încearcă mereu aflarea adevărului. Eu sunt foarte ruşinos, dar sper să îmi fac treaba şi voi lua interviuri cui va fi nevoie", a spus Sergiu Oglage, de 15 ani. Colega lui, Andrada Şuteu, 14 ani, ştie exact ce trebuie să facă un bun jurnalist. „Trebuie să fie un foarte bun observator, sincer, obiectiv şi să pună întrebări decente. Voi culege informaţii de peste tot şi îmi doresc o carieră în domeniu, fiindcă mereu mi-a plăcut să socializez cu cei din jur şi să aflu opiniile celorlalţi. Mă bucur că s-a înfiinţat acest studio de televiziune şi de el vor beneficia şi următoarele generaţii, cărora le vom preda ştafeta", a spus Andrada Şuteu.

Deschiderea unui astfel de studio TV în şcoala din Braşov a fost posibilă după ce echipa şcolii „Winners2bv" a câştigat Concursul naţional de proiecte eco-civice „Şcoala lui Andrei", ediţia 2011. Elevii au participat la concurs cu proiectul „Jurnalist pentru o zi şi apoi pentru o viaţă" şi au câştigat 5.000 de euro. Cu aceşti bani s-a cumpărat aparatura necesară pentru studio, iar părinţii au sponsorizat mobilierul şi elementele de decor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite