Mama care şi-a decapitat bebeluşul rămâne în arest. Femeia a făcut declaraţii halucinante la recurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Iudeanu se află în arest preventiv
Monica Iudeanu se află în arest preventiv

Monica Iudeanu (27 de ani) a fost adusă azi dimineaţă la Curtea de Apel Braşov, unde magistraţii au judecat recursul pe care femeia l-a declarat după ce Tribunalul pentru Minori şi Familie a arestat-o preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de omor deosebit de grav.

Citeşte AICI cum a avut loc oribila crimă

Update ora 15.35 Monica Iudeanu a părăsit arestul Poliţiei Braşov şi a fost transportată la Spitalul Penitenciar Jilava. Cel mai probabil mâine dimineaţă ea va fi expertizată psihiatric la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" din Bucureşti. Expertiza urmează să stabilească dacă femeia a avut discernământ atunci când şi-a ucis bebeluşul.

Update ora 12.55. Judecătorii Curţii de Apel Braşov au respins recursul declarat de Monica Iudeanu, astfel că femeia rămâne în arest preventiv pentru omor deosebit de grav. Zilele viitoare urmează ca braşoveanca să fie expertizată psihiatric pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ atunci când şi-a decapitat bebeluşul. Expertiza se va efectua la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti şi pe perioada efectuării ei, Monica Iudeanu va fi internată la Spitalul Penitenciar Jilava.

În faţa judecătorilor, femeia a invocat din nou versete bibilice pentru a-şi motiva crima comisă şi a făcut declaraţii halucinate.

Iată câteva fragmente din declaraţiile Monicăi Iudeanu:  „Auzeam pe hol ceva care mi-a amintit de Apocalipsă... În ceea ce priveşte fapta pe care am comis-o, a fost la îndemnul lui Dumnezeu ... Acel copil pe care l-am omorât nu era de fapt un copil ci era un fel de creaţie făcută din vrăji“. Femeia a vorbit şi despre soţul ei, pe care îl credea a fi în pericol. „De mai multă vreme am senzaţia că cineva încearcă să-i facă rău soţului meu...În noaptea aceasta am auzit cum îl băteau pe soţul meu“. Cât despre arestare, Monica Iudeanu a spus că  „am fost arestată ca să fiu luată de lângă familia mea. Eu cer pedepsirea persoanelor din cauza cărora nu pot să dorm că mă violează“. 

La Curtea de Apel a fost prezent şi soţul Monicăi Iudeanu. Bărbatul a declarat că atât el cât şi copiii o iartă pe femeie pentru că atunci când şi-a omorât băieţelul nu ştia ce face.  „Soţia mea a spus că m-a apărat prin gestul ei. Acum este foarte tulburată şi confuză şi s-a văzut clar că starea sănătăţii ei psihice este foarte gravă. A mai avut ieşiri, dar nu mi-am dat seama că lucrurile avansează aşa de repede şi se pot agrava. În ultima vreme era interiorizată, trăia într-o lume a ei. Era absentă de multe ori. Acel citat biblic nu l-a interpretat ea, ci a spus că nişte voci şi o presiune i-a spus să ducă la îndeplinire acel verset", a spus Iosif Iudeanu, soţul femeii.

Judecătorii au rămas în pronunţare.

Femeia ucigaşă spune că Dumnezeu i-a cerut să comită crima

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite