Magistraţii braşoveni se pronunţă astăzi în cazul lui Huidu. Huidu a fost pedepsit cu 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Huidu
Şerban Huidu

Magistraţii Judecătoriei Braşov se vor pronunţa, vineri, în şedinţa programată pentru ora 12,00, în dosarul Şerban Huidu, pe latura penală, pentru ucidere din culpă, în urma accidentului produs de realizatorul tv în 16 octombrie 2011, soldat cu trei morţi. Huidu a fost pedepsit cu 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

UPDATE 15.51 Procurorii au cerut pentru Şerban Huidu o pedeaspă cu suspendare. De ce? „Procurorul de şedinţă era liber să prezinte în instanţă concluziile pe care le consideră întemeiate potrivit legii şi ţinând cont de probele administrate în cauză", a venit răspunsul oficial din partea purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, procurorul Ramona Muscalu.

Avocatul familiei Balog, Bucur Borcoman, spune că nu există o practică unitară în domeniu şi că au fost situaţii şi situaţii. „Mă aşteptam la o astfel de sentinţă, nu pot să neg acest lucru. Practica judiciară nu este unitară la acest moment, au fost situaţii când pentru acelaşi gen de infracţiune, chiar dacă au fost victime mai puţine, s-a dat cu executare, au fost şi situaţii când a existat acelaşi număr de victime sau o victimă în plus şi s-a dat cu suspendare. Trebuie respectată decizia judecătorului la acest moment. Avem doar o hotărâre. Sentinţa va trebui să fie motivată şi după ce vom avea motivele care au stat la baza acesteia, vom putea critica sau nu din puncte de vedere pe care le vom considera necesare", a spus avocatul Bucur Borcoman.
 

UPDATE 15.28 După ce sentinţa va rămâne definitivă, lui Şerban Huidu i se va anula permisul de conducere şi de-abia după an va mai avea dreptul să facă demersuri pentru obţinerea permisului.

UPDATE 13.56 Şerban Huidu nu a fost prezent, azi, în sala de judecată, la pronunţarea sentinţei. Avocatul său, Ioan Mînjină, spune însă că omul de televiziune a avut parte de o judecată dreaptă, raportată la probele din dosar. Mai mult, a afirmat avocatul, nu viteza a fost cea care a determinat părtunderea pe contrasens a SUV-ului condus de Şerban Huidu ci un derapaj.

„Eu mă aşteptam la o sentinţă favorabilă clientului meu sau rezonabilă. Apreciez o hotărâre justă vizavi de condiţiile în care a fost săvârşită această faptă. S-au administrat probe în mod judicios de către organele de cercetare penală. S-a încercat să se scoată în evidenţă pe cât posibil condiţiile concrete în care s-a produs această tragedie, expertiza tehnică a concluzionat pe cât posibil modalitatea în care s-a ajuns la acea pătrundere pe contrasens, iar judecătorul, în opinia mea, a pronunţat, spun eu, o hotărâre justă. Cred că domnul Huidu, cum s-ar spune, a avut parte de o dreaptă judecată. Expertiza judiciară a concluzionat următoarele chestiuni: nu viteza de deplasare a fost factorul care a determinat pătrunderea maşinii pe contrasens, nu condiţiile de trafic şi meteo au fost cele care au determinat acea pătrundere pe contrasens citez din expertiză: ci alte cauze care  nu pot fi determinate de către expertiza criminalistică. Domnul Huidu s-a pus la dispoziţia organelor de cercetare penală, nu a împiedicat în niciun fel bunul mers al procesului penal. Nici în această fază domnul Huidu nu va face nimic care să aducă atingere vreunei norme de drept procesual penal", a spus Ioan Mînjină.

UPDATE 12.14 Soția uneia dintre victime, Elena Baloc, a declarat că nu se va opri până când Șerban Huidu nu va fi la închisoare. „Mi-a omorât soțul. Vreau să meargă la pușcărie. Oricum, el (n.r Șerban Huidu) a tras niște sfori ca să aibă circumstanțe atenuante“, a spus Elena Baloc.

UPDATE 12.13 Avocatul victimelor, Valentin Bodea, a declarat că vor ataca sentința, întrucât este prea blândă.

UPDATE 12.00 Șerban Huidu a fost pedepsit cu 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare şi are un termen de încercare de 2 ani. Asta înseamnă că dacă în toată această perioadă, Şerban Huidu va săvârşi o infracţiune cu intenţie, atunci pedeapsa de 2 ani şi 6 luni primită va deveni executorie. Instanţa a mai decis azi, să-i restituie acestuia SUV-ul implicat în accident şi cheile maşinii şi l-a obligat la plata a 300 de lei cheltuieli de judecată. Sentința nu este definitivă. Se poate face recurs în 10 zile de la pronunţare.

Primul termen al procesului a fost pe 21 iunie, când magistraţii au hotărât ca pentru latura penală pronunţarea să fie pe 29 iunie, iar pentru partea civilă, în ceea ce priveşte despăgubirile cerute de rudele decedaţilor, instanţa a dat termen pentru 20 septembrie.

Rudele celor morţi în accidentul rutier cer despăgubiri în valoare de 800.000 de euro - soţia lui Baloc Ştefan 200.000 de euro, fiul acestuia 200.000 de euro, iar fiica Magdei Drăghici 400.000 de euro, aminteşte Agerpres.

Citeşte aici ce s-a întâmplat la primul termen din procesul lui Şerban Huidu!

Şerban Huidu a fost implicat într-un accident rutier în localitatea Timişul de Sus în 16 octombrie 2011, în timp ce se afla la volanul autoturismului personal, când a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar de la Braşov spre Predeal. În urma impactului, o persoană a murit pe loc, iar alte două în drum spre spital.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite