„Îmi doresc pedeapsa maximă pentru Şerban Huidu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea şi Elena Balog sunt revoltaţi de decizia instanţei Foto. Flavia Cistian
Mircea şi Elena Balog sunt revoltaţi de decizia instanţei Foto. Flavia Cistian

Asta vrea Mircea Balog, fiul lui Ştefan Lungu Balog, decedat în accidentul provocat de Şerban Huidu. Tânărul este revoltat de decizia judecătorilor, care i-au dat omului de televiziune o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

Huidu a fost pedepsit cu 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare

„Consider ca nu s-a făcut dreptate tatălui meu. A fost suspendat domnul Huidu de la pedeapsă, adică nu i s-a aplicat nicio pedeapsă. Este vorba despre pedeapsa minimă, doi ani şi jumătate. Domnul Huidu a făcut o depăşire şi a făcut-o cu viteză. Tatăl meu a murit din cauza intenţiei dumnealui de a conduce cu viteză, dacă ar fi condus cu viteză mai mică nu ar fi existat morţi. Consider că nu i s-a făcut dreptate tatălui meu şi o să facem recurs. Vom cere închisoare. Bineînţeles îmi doresc pedeapsa maximă pentru că eu consider că accidentul nu a fost din neatenţie, din imprudenţă, a fost pur şi simplu undeva între omor din culpă şi omor cu premeditare. Deci cineva trebuia să moară şi consider că nu a fost o judecată dreaptă. Sunt total nemulţumit. Pe domnul Huidu nici nu l-a interesat, nici nu a venit la proces să vadă ce primeşte. Deocamdată pretenţiile băneşti nu mă interesează. Pe mine în momentul de faţă mă interesează ca domnul Huidu să fie condamnat. Nu se poate ca tatăl meu să moară şi nimeni să nu plătească, adică trebuie să ai o răspundere când conduci pe drumurile publice pentru ceea ce faci. Nu se poate să nu fi nici măcar condamnat", a spus Mircea Balog.

Decizia de vineri a picat ca un trăznet şi asupra văduvei lui Ştefan Balog. Elena Balog a izbucnit în plâns când a auzit verdictul magistraţilor.

„Consider această pedeapsă revoltătoare. El (Şerban Huidu-n.r.) trebuia să fie arestat din data de 16 octombrie, ora 12.00, având în vedere cum a executat această crimă, care nu a fost accident. Decizia judecătorilor mi se pare revoltătoare. Deocamdată nu ştiu de ce au luat-o. Poate să ne omoare oricine la marginea drumului. Dânsul nu răpunde nici măcar pe partea penală, că e cu suspendare. Deci putem fi omorâţi ca orice câine, la marginea drumului. Am sperat până în ultima clipă că se va face dreptate, dar nu există justiţie în ţara asta", a spus, printre lacrimi, Elena Balog.

Femeia este decisă să meargă până la capăt şi a anunţat deja că va face recurs, ce se va judeca la Curtea de Apel Braşov. Procesul va continua în 20 septembrie, pe latura civilă. Rudele celor morţi în accidentul rutier cer despăgubiri în valoare de 800.000 de euro - soţia lui Balog Ştefan 200.000 de euro, fiul acestuia 200.000 de euro, iar fiica Magdei Drăghici 400.000 de euro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite