Edili, nu vă mai ascundeţi: daţi cărţile pe faţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patinoarul olimpic de la Braşov
Patinoarul olimpic de la Braşov

„Adevărul de Seară"  le cere autorităţilor să prezinte actele care au stat la baza construirii Patinoarului Olimpic. Baza sportivă din Parcu Tractorul a costat 12 milioane de euro, sumă de trei ori mai mare decât suma investită într-un complex similar în Ungaria.

Mai citiţi şi:

Patinoar de cinci stele, la preţ de galaxie

Patinoarul Olimpic, mai scump decât bugetul primăriilor din judeţ

Preşedintele presei sportive internaţionale acoperă neregulile de la Patinoarul Olimpic

Patinoarul Olimpic, în atenţia DNA

Zilele trecute au ieşit la lumină informaţii care demonstrează clar că vecinii din Ungaria au reuşit să construiască un patinoar similar cu doar patru milioane de euro. La Braşov s-a cheltuit de trei ori mai mult. Cel puţin pe hârtie. În cazul în care edilii locali nu au nimic de ascuns, cotidianul „Adevărul de Seară"  îi somează pe cei care s-au ocupat de ridicarea bazei sportive să demonstreze că Patinoarul Olimpic a costat, într-adevăr, 12 milioane de euro.

Folosind ca pretext organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013 (FOTE), s-au investit sume uriaşe în proiecte de lux, care nu constituiau o regulă impusă de Federaţia Internaţională de profil. Un exemplu concret îl reprezintă ridicarea construcţiei pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi, deşi organizatorii FOTE impuneau amenajarea bazei pe o suprafaţă de numai 3700 de metri pătraţi.

Loje de lux

În acelaşi timp, s-au făcut investiţii majore în amenajarea lojelor, destinate VIP-urilor, care dispun de condiţii de ultimă generaţie. Dacă luxul nu lipseşte la loje, spaţiul destinat presei lasă mult de dorit, nefiind amenajată o zonă specială, utilată adecvat cu măsuţe pentru computere.  În consecinţă, statul român, în colaborare cu edilii locali, a avut grijă ca un patinoar care putea costa doar 4 milioane de euro, să ajungă la încredibila sumă de 12 milioane de euro. Asta în condiţiile în care aşa-zisa licitaţie publică s-a desfăşurat în prezenţa unei singure firme specializate în acest domeniu.

Gianni Merlo acoperă neregulile

Prezent la Braşov la începutul săptămânii, italianul Gianni Merlo, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive, a fost folosit ca paravan pentru a masca neregulile financiare. Acesta a lăudat construcţia, dar a preferat să nu vorbească despre suma exagerată investită în baza sportivă.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite